Tvořit nové věci: Mnich a terapeut přehled

Tvořit nové věci: Mnich a terapeut
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516249/bmid_tvorit-nove-veci-mnich-a-terapeut-Ig0-516249.jpg 5 13 13

Terapeut, lektor a karmelitán od Pražského Jezulátka. Rozhovor s knězem a psychoterapeutem Petrem Glogarem, organizátorem manželských setkání a vedoucí skupin mužské spirituality, kde se inspiroval prací amerického františkána Richarda Rohra.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvořit nové věci: Mnich a terapeut. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Matematicka
13.04.2024 5 z 5

Kniha předčila má očekávání. Petr Glogar je inspirativní člověk, který dokáže o svém životě i víře mluvit prostě a neokázale, bez frází. Na mnohé otázky má velice zajímavé názory, které mě zvaly k dalšímu přemýšlení o těchto tématech. Na tuto dobrodružnou cestu se s ním mohou vydat jak lidé, kteří jsou v církvi a ve víře „doma“, tak i lidé hledající to, co nás přesahuje.

"Kdybych se spoléhal na to, že Bůh bude přítomen v neděli v kostele, a míjel se s ním teď, pročpak bych se s ním měl setkat v neděli? Věřím v Boha, který je přítomnost. V neděli při liturgii a stejně tak, když vařím kafe, studuji, když s někým hovořím nebo když manuálně pracuji. To neznamená, že na něj pořád myslím, musím se soustředit na to, co dělám. Nemohu se soustředit na práci s motorovou pilou nebo být přítomen v bolavé situaci klientů a přitom se modlit. Podobně jako se rodiče v danou chvíli soustředí na svou práci, a přece myslí na rodinu, a ta dává jejich práci širší smysl.
V té soustředěnosti se přítomnost stává Přítomností."

huhuhu
11.03.2024 5 z 5

Rozhovor s knězem, mnichem - karmelitánem a psychoterapeutem v jedné osobě. Petr Glogar není v katolickém prostředí (zatím) příliš známý, o to víc člověka překvapí, za čím vším stojí. Je to takový ten nenápadný a skromný člověk, který koná velké věci. Zároveň vnitřně silná a zralá osobnost, která má co říct. Číst rozhovor s takovým člověkem je velmi obohacující, zvlášť když i tazatel je dobře připraven.


lidunka1
24.01.2024 5 z 5

Číst rozhovory s moudrými lidmi je skvělou inspirací do vlastního života. Chtěla bych vyzdvihnout skvělé se tázajícího Josefa Beránka.
"Každá bolest nám má něco říct."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tvořit nové věci: Mnich a terapeut v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit4x

Štítky knihy

teologie rozhovory

Autoři knihy

Josef Beránek
česká, 1968