U nás v Agónii přehled

U nás v Agónii
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17344/bmid_u-nas-v-agonii-iRB-17344.jpeg 4 4 4

Sbírka patnácti povídek od jedné z nejoriginálnějších českých autorek SF a fantasy osmdesátých let minulého století přináší průřez její tehdejší tvorbou, v níž skloubila ekologická a feministická témata ve svébytném subžánru, který ona sama nazvala biopunk. Eva Hauserová patří k tvůrčí dílně, která vznikla z autorů Ceny Karka Čapka, kterou také v roce 1988 získala. V knize Průvodce paralelními světy napsal Aleš Langer o biopunku Evy Hauserové: jedná se o „žíravé rozleptávání“ a „vyrovnávání se s pesimismem, osamělostí, odcizením“ . Není to radostné čtení, je to varování šokující svou otevřeností a pravdivostí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize U nás v Agónii. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

jarmik
05.11.2014 4 z 5

U nás v Agónii je sborníkem sci-fi povídek pí Hauserové vzniklých převážně ve druhé polovině 80. let a na počátku let 90.; celkově reflektují životní pocit perestrojkového osmdesátkového období.

Ptal jsem se sám sebe, proč knihu číst ještě dnes. Řekl bych především, že se stále číst dá, není to žádné utrpení. Pro dnešního čtenáře zůstává čtivá sci-fi knížka, tj. dobře napsaná antiutopie z českého prostředí. U žánrové četby mi toto připadá v podstatě hlavní a postačující - vzpomeňme například na knihy p. Julese Verna.

Ikkju
19.09.2011 5 z 5

Zvláštní scifi povídky, ale hrdinky s igelitkou s nákupem v ruce se mi nakonec líbily hodně...


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha U nás v Agónii v seznamech

v Přečtených7x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst7x