Učitelem ve školce: Ohlédnutí za školním rokem přehled

Učitelem ve školce: Ohlédnutí za školním rokem
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479110/bmid_ucitelem-ve-skolce-ohlednuti-za-sko-7wK-479110.jpg 4 18 18

Kniha vypráví o jednom učiteli, jehož životní cesta se propojila s jednou školkou. Vtipnou a poutavou formou představuje na ploše jednoho školního roku každodenní život ve školce, jak ho zná jen málokdo. Budeme svědky situací ryze veselých až groteskních, někdy smutných, někdy poučných. Prožijeme s dětmi všechny důležité okamžiky roku, budeme vnímat jejich starosti, radosti, obavy a přání. Autor se navíc v každé kapitole dostane pod povrch popsaných událostí a nastíní základní premisy předškolního vzdělávání s příklady dobré praxe, s příklady velmi špatné praxe, a především všechno zahalí do hávu reality. To, co čtenář bude číst, bude totiž právě realita, žádné hypotetické historky, ale reálné zážitky reálných dětí a reálných dospělých. Nechme se unést nekončícím vírem energie proudící z předškolních dětí a užijme si spolu všechna dobrodružství.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Učitelem ve školce: Ohlédnutí za školním rokem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Karina_
07.05.2023 4 z 5

Oddechovém čtení vhodné pro rodiče, aby se trochu probrali, pro začínající učitelky, zjistí, jak ten rok vlastně vypadá, také pro učitelky zkušenější, pro zasmátí a pro všechny co milují dětskou upřímnost.

PolBara
11.01.2023 4 z 5

Fajn oddechovka, vtipně podaná realita v MŠ. Pobavila jsem se.


TynaBehuncikova
14.08.2022 2 z 5

Některé pasáže byly zajímavé, ale jako celek mě kniha upřímně moc nebavila. Autorovy (nejen) politické názory mi tam docela vadily a byť jsem podobně názorově i hodnotově nastavená, tak se mi tam prostě nehodily, nechápala jsem, proč do knihy něco takového motat. Ale samozřejmě, je to jeho kniha, chápu že předat nejen zkušenosti a zážitky, ale i něco "ze sebe" by lákalo každého, jen mně prostě tyto pasáže celou knihu otravovaly.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Učitelem ve školce: Ohlédnutí za školním rokem v seznamech

v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit4x

Štítky knihy

pedagogika mateřské školy pro rodiče pro učitele a učitelky

Autorovy další knížky

2021  81%Učitelem ve školce: Ohlédnutí za školním rokem
2024  100%Den v mateřské škole