Daredevil: Zmrtvýchvstání přehled

Daredevil: Zmrtvýchvstání
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263227/bmid_daredevil-zmrtvychvstani-KFk-263227.jpg 5 96 96

Kingpin. Podlý muž, jehož zločinné impérium by bylo neohrozitelné - nebýt vytrvalých útoků jediného člověka, Matta Murdocka alias Daredevila. Stačí však pouhá hláška odhalující superhrdinovu utajovanou totožnost a všechno je jinak. Kingpin rozjíždí surovou kampaň, která slepému bojovníkovi zničí život a celý jeho svět roztříští na kusy.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Daredevil: Born Again , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Daredevil: Zmrtvýchvstání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

BrooksWasHere
20.05.2023 5 z 5

"A já - já jsem ho naučil... Že muž bez naděje... Je mužem beze strachu."

Frank Miller je bezpochyby majstrom svojho remesla, vôbec sa nečudujem, že jeho Daredevilovské komiksy sú označované za ikonické a že Daredevil: Zmrtvýchvstání je pokladaný za revolučné dielo svojho žánru.

Všetky postavy boli bezchybne napísané, veril som im každé jedno rozhodnutie a každú jednu vetu. Príbeh ubiehal šialene rýchlo, v závere ma úplne dostal a nahnal mi husinu. O tomto diele musím povedať, že je ešte lepšie ako Daredevilov origin od Franka Millera z roku 1991 a v tomto prípade sa dokonca jedná o jeden z najlepších komiksov, aké som kedy čítal.

Toto nie je príbeh o superhrdinovi, toto je príbeh o nevzdávaní sa a o tom, že keď je človek na úplnom dne, tak môže ísť už iba hore.

Dávam zaslúžených 100 %, dokonca aj tá retro kresba tam sedela výborne.

ArkAngel
09.07.2022 4 z 5

Když je člověk na samotném dně, může jít už jenom nahoru. Tuhle myšlenku se nám komiks Zmrtvýchvstání snaží ukázat v celé šíři, kdy nám představuje Daredevila a jeho blízké, jak si prochází různými životními krizemi. Daredevilovi je kompletně zničen jeho život vyzrazením identity, Karen Page je pornoherečkou závislou na heráku, Ben Urich je nucen k sebe-cenzuře, protože je v ohrožení jeho život i ten jeho manželky... a Foggy, ten tu funguje jako takový opěrný sloup. Kingpinova síť je hezky prokreslená a Nuke coby zvrácená podoba amerického patriotismu funguje skvěle. Daredevil je pro Marvel jednoznačný tahoun, co se týče kvalitních příběhů.


ludek.n
31.12.2021 5 z 5

Frank Miller začínal s komiksovým Mužem beze strachu - Daredevilem jako kreslíř, záhy už ale promlouval do celého konceptu a směrování této superhrdinné série. V roce 1986 pak společně s Davidem Mazzucchellim stvořili sedm sešitů, které dohromady dávají souvislý příběh Born Again neboli Zmrtvýchvstání. Millerův výbušný scénář nepochybně patří k tomu nejlepšímu, co může komiksový svět nabídnout. S Mattem Murdockem si sáhneme až na samé dno, abychom se od něho odrazili a vybojovali bitvu nejen proti zběsilým protivníkům, ale i s vlastní nepříčetností a paranoiou. Miller si to nijak neusnadňuje. Ten pád cítíte ve všech kostech a záhybech těla. Je to drsné a nekompromisní vyjednání, přitom se neztrácí promyšlená a do posledního detailu propracovaná struktura. Žádné zběsilé scény nejsou na pořadu dne, občas vykoukne i nějaká ta lyrická pasáž. Kresba Davida Mazzuccheliho jde s tímto vyzněním ruku v ruce. Je právě tak uvolněná, dynamická a koherentní, jak je v daném okamžiku třeba. Snad jen do obálek jednotlivých sešitů mohl přidat více šťávy. Každopádně tato Daredevilovská minisérie mě hodně bavila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Daredevil: Zmrtvýchvstání v seznamech

v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených15x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x