New X-Men: G jako genocida přehled

New X-Men: G jako genocida
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265453/bmid_new-x-men-g-jako-genocida-fla-265453.jpg 4 61 61

Ultimátní komiksový komplet série

< 18. díl >

New X-men série

1. díl

Nebezpečí ze strany odporných mutantů dosáhlo takového stupně, že obyčejní lidé musí vzít právo do svých rukou a udělat to, na co žádná vláda světa nenašla dost odvahy. Expertka na evoluci a zubař putují do Jižní Ameriky, aby objevili město plné techniky, jakou svět ještě nespatřil..., a vypustili tu smrtící sílu na nic netušící mutantskou populaci. Prostě další všední den pro X-Meny, řekli byste? To je ale smrtelný omyl. V kritiky i čtenáři nadšeně přijatém debutu vypouští scénárista Grant Morrison (Batman: Arkham) a kreslíř Frank Quitely (The Authority) na X-Meny protivníka, který se nepodobá ničemu, s čím se kdy setkali. Stojí proti nim nejen netušené a všemocné zlo, ale i jejich vlastní svědomí... a geny. A bude hůř. Grant Morrison oživil legendu, vdechl jí nový život a stvořil X-Meny pro nové tisíciletí.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

X-Men: E is for extinction , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize New X-Men: G jako genocida. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

ludek.n
31.12.2022 3 z 5

S Grantem Morrisonem přichází nová éra mutantů a začíná vskutku monumentálně. Pouhopouhé čtyři sešity, ale nápadů a úchvatných scén tolik, že by stačily minimálně na dvojnásobek. X-Meni se v nich musejí vypořádat s nebezpečím hrozícím od Sentinelů, které ovládá dvojče Charlese Xaviera. Morrison vyházel všechny, po léta střádané, zbytečnosti, kosmetické doplňky zrecykloval a tým očesal na nezbytné minimum. Když pak vyrazil do boje, vůbec se s tím nepáral. Koneckonců kdo jiný by dokázal během jediné chvilky zničit 16,5 milionů mutantů, a ještě navíc mu k tomu stačily jen čtyři panely. Příběh má sílu a údernost ocelové pěsti, přitom ale nabízí i nestandardní pohled na svět a myšlenky, které mají k obyčejnosti daleko. Na druhou stranu je ovšem také nutno přiznat, že občas je až příliš strohý a vezme to zkratkou (některé momenty by si skutečně zasloužily více prostoru). S čím jsem zápasil, byla kresba. Frank Quitely je bezpochyby fenomenální umělec, ale jeho postavy se mi prostě nelíbí. Jeho anorektické dětské figurky ve stylu Ken (Scott) a Barbie (Jean) mi prostě nešly pod nos (vrcholem všeho pak je kočičí podoba Hanka „Beast“ McCoye). V posledním sešitě to sice trochu napraví Ethan van Sciver (minimálně dá X-Menům o poznání dospělejší vzhled), ale škoda už byla spáchána a nelze ji odestát.

ArkAngel
09.07.2022 4 z 5

X-Meni prochází změnou a kromě nových kostýmů dostávají také nové schopnosti. Nečekaně se na scéně objevuje také nový nepřítel... a nebyl by to superhrdinský komiks, kdyby to nebyl rodinný příslušník některé ze známých postav. Komiks celkem dobře dávkuje zvraty a jednotlivé vztahy mezi postavami jsou napsány uvěřitelně. Zobák je strašně fajn, každý nemusí mít tunu schopností, aby zaujal. Někdy musím načíst i tu další část... za těch x let jsem se k tomu ještě nedostal.


Voliarty
01.02.2022 3 z 5

Ťažko zo hodnotiť. X-Meni sa tu stretávajú s novou hrozbou, s Cassandrou Novou, ktorá ma zaujala. Či už schopnosťami, činmi, alebo ,,zvratom" o svojom pôvode. Problém ale je, že keď sa ohľadom nej dostaneme k tomu zaujímavému, tak kniha končí. A to je ten najväčší problém tejto knihy - jej tenkosť a to, že je to vlastne len rozbeh série, ktorý nezvláda stáť sám o sebe na vlastných nohách.

Ale je to dobrý rozbeh. Chápeme, ako postavy na tom sú a aké sú medzi nimi vzťahy. Najviac bavil Wolverine, ale to je normálka, ten baví vždy. Záporáka som už ohodnotil, s tým som spokojný.

Nie som až tak nadšený z kresby. Niektoré postavy pôsobia divne a Emma Frost na niektorých obrázkoch budí dojem presexualizovanej teenagerky.

SPOILER: Nesúhlasím s komentárom nižšie, ktorý vyznieva, že sa v tomto komikse nestalo nič kľúčové a zásadné, nič čo by zatriaslo univerzom. Predsa masaker na Genoshe je doteraz jednou z najväčších rán, ktorú mutanti dostali a doteraz sa k tomu autori vracajú. KONIEC SPOILERu.

Ťažko hodnotiť. Je to rozbeh, síce fajn spravený, ale stále len rozbeh, ktorý sám o sebe dostatočne nefunguje a treba hneď siahnúť po pokračovaní. Aj preto také hviezdičkové hodnotenie, aké som dal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha New X-Men: G jako genocida v seznamech

v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x