Úprdelný dny na úprdelný planetě přehled

Úprdelný dny na úprdelný planetě
https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74703/bmid_uprdelny-dny-na-uprdelny-planete-65fdb9293f305.jpg 4 42 42

Na planetě, která se nápadně podobá Zemi, vznikne život. Jedna z jeho forem se začne odlišovat od ostatních, až postupně zamoří celou planetu. Nejprve si podrobí ostatní živočišné druhy, pak je začíná hubit a vyhlazovat... Vlám Dimitri Verhulst se rozhodl sledovat zhoubné bujení tohoto svérázného druhu od samého počátku až do jeho konce. Obrovský časový úsek se mu podařilo vměstnat do nemnoha stran a výsledkem je nepříliš lichotivý, zato však strhující obraz člověka. Pro Verhulsta typický sžíravý sarkasmus a především jadrný, expresivní jazykový projev činí z tohoto málo optimistického díla čtenářský požitek.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Godverdomse dagen op een godverdomse bol , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úprdelný dny na úprdelný planetě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Kristuflina
06.07.2021 3 z 5

Tak nevím. Knihu jsem si koupila, protože mě bavil Verhulstův Opozdilec, ale asi jsem očekávala něco trochu jiného. Ze začátku jsem myslela, že knihu rovnou odložím, ale nakonec jsem se přece jen začetla. Každopádně nakonec styl hodnotím jako velice nápaditý a neotřelý, téma a jeho zpracování mě též zaujalo. Ukázka vývoje lidstva spíše z té ošklivější (o to pravdivější) stránky se mi taky líbila. Ale prostě se to ve mně nějak při hodnocení pere.

Dunkelhell
17.06.2020

Asi nejlepší počin (kromě reedic Hrabala) jinak dost svérázného nakladatelství, vlastněného úprdelným podnikatelem Savovem, toho času na útěku.
Navrhuju, aby výměnou za beztrestnost, na své náklady, vytisknul a rozdistribuoval toto dílo všem občanům naší krásné země. A podepsat by ho mohl třeba pan premiér. Ano, ano...


Palivo
29.09.2019 3 z 5

Bom žorno.

Zaprděný den je dost syrová wikipedie o tom, jak jsme se vyvinuli z neandrtálců a jeskynních lidí v moderní bytosti, které si umí zapnout pornhub pohybovým gestem, aniž by použili klávesnici. Chvílemi řachanda největší, ale monotónost to bohužel dost zabila a tak musím dát jen 6/10 a tím pádem se Zaprdělený den řadí do průměrné společnosti goudy, mražené pizzy a Fordu Fiesta.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úprdelný dny na úprdelný planetě v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

belgická literatura

Autorovy další knížky

Dimitri Verhulst
belgická, 1972
2017  82%Opozdilec
2011  75%Úprdelný dny na úprdelný planetě
2024  68%Mít a být