Útěk ze světa přehled

Útěk ze světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466551/bmid_utek-ze-sveta-PYc-466551.jpg 4 279 279

Z parkoviště před supermarketem beze stopy zmizí mladá žena a zanechá po sobě manžela a malou dcerku. Všichni ji neúnavně hledají, ale marně. Až po dlouhých jedenácti letech se stane zázrak. Na benzinové stanici v daleké Montaně se objeví vyděšená žena s kojencem v náruči a křičí o pomoc. Ukáže se, že je to roky pohřešovaná Kate. Katein návrat obrátí život její bývalé rodiny vzhůru nohama. Manžel se znovu oženil a dcera si na ni stěží pamatuje. Kate navíc vypadá úplně jinak než kdysi. A jinak se i chová. Její blízcí se ji s pomocí odborníků snaží opět navrátit do normálního života. Avšak na povrch postupně vyplouvá nepříjemná pravda: Katein návrat má zřejmě mnohem temnější pozadí, než si kdo dokázal představit.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

When She Returned , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk ze světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (93)

Eistee
06.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Útěk ze světa je první dílko od Lucindy Berry, na které jsem, čistě náhodou, narazila. Psychologické thrillery jsou mi žánrově nejbližší, takže jsem se těšila, jaký tenhle příběh ze prostředí sekty bude.
Trochu mě zklamala šablonovitost postav, od osvíceného gurua, přes pubertální dcerušku až po správného detektiva s neomylným instinktem. Naopak se mi líbilo střídání pasáží ze současnosti a minulosti. Vyprávění o technikách a fungování sekty bylo zajímavé a díky téhle části příběhu měla kniha rychlý spád. Pasáže z přítomnosti byly o poznání nudnější a tak nějak zacyklené. Nebylo těžké uhádnout, jak se která z postav v konkrétní situaci zachová.
Celkově jde o čtivý, ale trochu průměrný kousek, který nejspíš v paměti dlouho neutkví. Tak či tak doporučuji k přečtení.

Olous1
13.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Wow,tak to bylo perfektní počteníčko. Autorka opět nezklamala a napsala skvělou knihu. Od začátku do konce úžasné. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Doporučuji přečíst,zde uvidíte jak dokáže sekta úplně zblbnout lidi a co jsou schopni vše pro tuto komunitu udělat. Autorku tímto řadím do oblíbených. Je to již druhá kniha a zatím mě autorka nezklamala.100%.


Vik40
05.11.2023 4 z 5

Dobré téma - asi by mělo vědět víc lidí, co to je vymývání mozku a jak to může končit. Zaprodat se a v konečném důsledku vykoupení se vlastní dcerou :-(
Vše jen pro zaslepenou lásku.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Nové mrazivé thrillery za výjimečné ceny

25.07.2021


Knižní novinky (27. týden)

04.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útěk ze světa v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených340x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených11x
v Knihotéce209x
v Chystám se číst258x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

sekty náboženský fanatismus fanatismus komunita thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Lucinda Berry
americká
2020  91%Andílek
2021  84%Útěk ze světa