V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha druhá přehled

V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523235/bmid_v-horach-silenstvi-h-p-lovecrafta-k-65115f8967f04.jpg 5 69 69

Dyer a Danforth z výzkumného týmu Miskatonické univerzity proletí malým letadlem neznámým antarktickým pohořím a přistanou, aby prozkoumali obrovské kyklopské cizí město, které se nachází za ním. Zde konečně odhalí ohavné tajemství veškerého života na Zemi... Ale podaří se jim uniknout z těchto nejzazších slují na dně světa a zachovat si dostatek zdravého rozumu, aby mohli varovat lidstvo...? Japonský scenárista a kreslíř Gó Tanabe v tomto druhém svazku své komiksové adaptace románu V horách šílenství uzavírá nervy drásající vyprávění, jež se na poli science fiction a hororu stalo klasikou a právem vyneslo autora předlohy, H. P. Lovecrafta, mezi mistry žánru.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha druhá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Carlita.cte
03.06.2024 5 z 5

Kosmický horor, tak by se jistě dala nazvat novela H.P. Lovecrafta V horách šílenství (poprvé vydaná v roce 1936), která spojuje prvky sci-fi i hororu. Hlavní postavou tohoto příběhu je geolog, který s výzkumným týmem odjíždí v roce 1930 na Antarktidu, kde skupina provádí pomocí nejnovějších metod rozsáhlé průzkumy. Neznámé území však brzo vydává doposud netušené tajemství, které popírá dosud akceptované dějiny lidstva.

Kresba Gó Tanabeho je úchvatná, nejen zachycení polárního prostředí, ale především jeho nepochopitelná schopnost dát podobu všem prapodivným stvořením, kterých není v Horách šílenství zrovna málo. Kdyby to nakreslil někdo jen s o málo menším talentem, byla by z toho směšná fraška, ale Gó Tanabe odvedl neuvěřitelnou práci.

3DD!3
08.05.2024 5 z 5

Nejde o oddechové čtení, jde o znepokojivou cestu do srdce temnoty. Zvědavost, hnací motor invence a lidské civilizace se zde ukazuje jako zrádná vlastnost, která při odhalení pravdy mění myšlení v krupicovou kaši. Hory šílenství je nutné vstřebat. Nasát pachy rozkládajících se těl dávno zaniklé rasy. Tanabeho hold mistrovi.


OldaB
03.03.2024 5 z 5

Druhý díl je ještě intenzivnější. Sestup do hlubin mrtvého města symbolizuje náhled do vlastního nitra. Na konci je šílenství nebo permanentní pocit děsu z prázdnoty.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023


Citáty z knihy (3)

Při takovém počtu obětí nemůžu prostě opustit tento kontinent bez toho, abych znal příčinu.


Pradávné temné legendy hovoří o tom, že dlouho předtím, než vzniklo lidstvo, vládly planetě Zemi úplně jiné bytosti.


Když se nad tím zamyslím, tak se ani nedá říci, že by byli krutí.


Kniha V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha druhá v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených7x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

manga mýtus Cthulhu lovecraftovský horor komiksové adaptace

Autorovy další knížky

Gó Tanabe
japonská, 1975
2023  92%V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha první
2023  90%V horách šílenství H. P. Lovecrafta: Kniha druhá