Jsi můj král (dvojkniha 1. a 2. díl) přehled

Jsi můj král (dvojkniha 1. a 2. díl)
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386892/bmid_jsi-muj-kral-ZpZ-386892.jpg 4 21 21

Na scénu přichází tajemný dominikánský mnich a papežský agent Pavel. Na žádost českého krále Jana Lucemburského se stává osobním strážcem jeho syna Karla, budoucího krále a císaře. Seznamují se tak, že bratr Pavel v severoitalské Pavii zachrání patnáctiletého Karla před pokusem o jeho otrávení. V dalších letech je jeho věrným průvodcem a společníkem a zároveň působí jako jeho tajný agent a diplomat. Právě zásluhou dominikána Pavla a jeho intrik se Karel po smrti svého otce v bitvě u Kresčaku zbavuje svých největších nepřátel bavorských Wittelsbachů a stává se vládcem Svaté říše římské... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jsi můj král (dvojkniha 1. a 2. díl). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

DejnaDee
14.05.2021 3 z 5

Karla IV. císaře římského a krále českého, ctím jako slavnou historickou postavu a největší osobnost českých dějin. Ó jak my bychom ho v těchto dnech v našem českém státě potřebovali! Proto jsem se zájmem začala číst knihu o jeho začátcích coby patnáctiletého klučiny až do jeho zvolení císařem římským. Co k románu říci. Smyšlenky jak určité věci mohly a nemusely být, ve mě zanechaly rozpaky a tak jsem z knihy spíše rozladěná nežli naladěná. Každopádně pokud hledáte historický příběh, kniha je velice čtivá a poutavá místy i napínavá, tak se vám bude příběh o Karlu IV. a jeho tajemném dominikánském mnichovi a papežském agentovi Pavlovi určitě líbit.

jprst
26.09.2020 3 z 5

Průměrná historická próza, ve které autor ohýbá, upravuje nebo dokonce ignoruje některá historická fakta tak, aby se zvýšila čtivost příběhu, což se mu podařilo.


renefer
02.08.2020 5 z 5

Popravdě jsem očekávala něco jako historickou detektivku v hlavní roli s mnichem Pavlem. Tohle je ale takový odlehčený životopis Karla IV., kde jsou všechny zvraty v jeho životě přičteny na vrub tajemného mnicha. Nicméně mám tohoto spisovatele ráda, jeho knihy se mi dobře čtou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jsi můj král (dvojkniha 1. a 2. díl) v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x