Vadí vám chaos v mojí hlavě? přehled

Vadí vám chaos v mojí hlavě? https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357499/bmid_vadi-vam-chaos-v-moji-hlave-JFc-357499.jpg 4 47 47

Narodil se jako Steven Victor Tallarico 26. března 1948 v Yonkers ve státě New York a dnes ho celý svět zná pod jménem STEVEN TYLER. Je legendární skladatel a textař a současně také zpěvák Aerosmith, nejslavnější rokenrolové kapely Ameriky...

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , BB art
Originální název:

Does the noise in my head bother you? , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vadí vám chaos v mojí hlavě?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Any26
18.02.2024 4 z 5

Uch. Co k tomu napsat. Vlastně jsem po dočtení ani nevěděla jak to hodnotit. No nic zkusím to teď. Kniha je dost egoistická, ale tak na druhou stranu je to autobiografie že... A psal to Steven Tyler že... Týpek, co v sedmnácti napsal 'Dream On' - "svoje dítě"..., žil velmi "veselým" a neřízeným životem atd...
Každopádně to uskakování z jedné myšlenky na druhou mi ani nevadilo. Bylo to svým způsobem čtivé, vtipné a zajímavé. Možná bych to jen trošičku zkrátila. Přečtení každopádně nelituji.

Paulus.1987
09.04.2023 3 z 5

Skupinu Aerosmith mám rád a ačkoliv mi je z Toxic Twins sympatičtější Joe Perry (jehož autobiografie v češtině bohužel nevyšla), tak Stevena Tylera uznávám jako znamenitého zpěváka, šoumena a autora skvělých písní.

Jeho kniha však na mě příliš dobrý dojem bohužel neudělala. Chaos v jeho hlavě ve smyslu skákání z myšlenky na myšlenku mi vadil a v průběhu četby jsem si na tento styl nedokázal zvyknout. Jeho vyprávění o sexuálních a drogových eskapádách mě nechávalo vcelku chladným a kromě procesu tvorby mého oblíbeného alba Nine Lives jsem se toho ani o hudbě příliš nedozvěděl. O vztahu Stevena s Joem Perrym toho bylo v knize napsáno docela dost, ale většina těchto pasáží mi přišla poněkud jedovatých. O ostatních členech Aerosmith jsem se také nedozvěděl prakticky nic. Takže z celé knihy mi nakonec přišly nejzajímavější kapitoly o Stevenových zdravotních problémech.

Knihu jsem sice přečetl za dva týdny, ale do paměti se mi nijak trvale nevryla. Jiné hudební (auto)biografie mi zkrátka přišly lepší než tato. Zároveň mě štvaly některé chyby českého vydavatele, kdy např. v první kapitole je uvedeno datum Stevenova narození 26. března, v poslední kapitole 26. května, Stevie Nicks není muž, ale žena atp.


kramver
03.05.2021 4 z 5

Chtěli jste si někdy se Stevnem jen tak sednout do hospody a pokecat? Tak si přečtěte tuhle knihu, styl vyprávění je tomu hodně podobný, což myslím v nejlepším slova smyslu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vadí vám chaos v mojí hlavě? v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x