Válka krys přehled

Válka krys https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13494/valka-krys-13494.jpg 4 61 61

Mladý ruský ostřelovač je pro ostatní spolubojovníky hrdinou. U Stalingradu zakládá ostřelovačskou školu, v níž školí muže i ženy v likvidaci protivníka na velkou vzdálenost. Německá armáda se rozhodne čelit tomuto nebezpečí vysláním svého nejlepšího střelce s úkolem zlikvidovat svého ruského protivníka...

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , BB art
Originální název:

The War of the Rats , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka krys. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

maluck
31.03.2024 4 z 5

V probíhající bitvě o Stalingrad se odehrává i souboj dvou elitních odstřelovačů a vítěz může být jen jeden. Děj je popisován z pohledu německé i ruské strany. Kniha je kvalitně zpracovaná, podrobně je popsáno prostředí zničeného města, ve kterém se obě strany snaží udržet své pozice. V závěru se dozvídáme, jak duel dopadl, ale osudy hlavních postav zůstaly otevřené.

Porto312997
31.03.2021 4 z 5

Nemohu si pomoci, ale stejně jako u filmu jsem fandil německému odstřelovači. Podotýkám, že nejsem sympatizant nacismu. Zkrátka mi byl tak nějak sympatičštější.


Zujaja
22.02.2021 4 z 5

Byť tuto tématiku nemusím, tak se mi kniha překvapivě dobře četla. A protože se mi i svým příběhem hodila do letošní čtenářské výzvy, tak jsem se do toho pustila a musím říct, že jsem byla překvapena. Asi občas nezaškodí přečíst si i něco z doby, kdy to nebylo úplně nejrůžovější.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válka krys v seznamech

v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených3x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x