Drak přehled

Drak
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429568/bmid_drak-w8n-429568.jpg 5 47 47

Válka růží série

< 4. díl

Rozhodující střetnutí se blíží. Závěr výpravné ságy o nejkrvavějším konfliktu anglické historie Anglie, 1470. Devět let po bitvě u Towtonu se karta obrací a král Eduard musí prchnout i se svým bratrem Richardem do Francie. Královskou korunu chce ale za každou cenu získat zpět, nicméně jeho plán na vylodění u anglických břehů je nesmírně riskantní. Hrabě Warwick navíc netouží po ničem jiném než zbavit se Lancasterů jednou provždy. A na svou příležitost čeká také Jindřich Tudor, který se ve francouzském vyhnanství rozhodne k zásadnímu kroku... Iggulden se opírá o důkladnou znalost historie, zároveň umí vystavět dramatický příběh, v němž dávné děje a postavy doslova ožívají před očima. Svým působivým stylem bez příkras čtenáře přenese přímo doprostřed válečné vřavy na bojištích nebo k tajným jednáním ve zdech středověkých hradů.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Wars of the Roses: Ravenspur: Rise of the Tudors , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drak. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

stanislava9718
11.07.2023 5 z 5

Čtvrtý díl Války růží - Drak, autor perfektně zakončil historické skutečnosti boje o trůn. Král Eduard s bratrem Richardem po porážce uniká do Francie, v Anglii ale zůstává jeho rodina, která získá azyl v opatství. V Anglii zůstává také mocný nepřítel hrabě Warwick z rodu Lancasterů, který také touží po královské koruně. Návrat Eduarda, s bratry Richardem a Jenem, vítězství nad Warwickem je zasloužené, vracejí se staré časy nadvlády Yorků, ale nemají věčného trvání. Král Eduard umírá, ať žije nový král Richard III. V doslovu autor podal více informací, což závěr knihy obohatilo.

markulina711
20.02.2023 5 z 5

Úžasné finále. Sice půl knihy se pořád k něčemu schyluje, ale je třeba vytrvat, stojí to za to. Zpětně mně dochází jak velké události stojí na náhodách a nelogických rozhodnutích. Koho by napadlo bojovat v mlze, po tmě, držet armádu v zimě? Co k čertu dělal Warwick u Coventry?Proč nesmetl hrstku Yorků, když je měl pod nosem? Srdce mě bolelo, když jsem pomýšlela na ztrátu synů Alžběty Woodvillové a Markéty z Anjou a to jsem je obě neměla ráda. Nedovedu si ani představit, že by někdo zabil mé nevinné děti, protože jsou pokračovatelé vládnoucího domu a budoucí hrozby. Žádná postava mi nepřirostla tak k srdci jako Warwick, tvůrce králů. Myslím si, že byl daleko lepší diplomat než vojenský stratég. Jeho konec jsem skoro obrečela, i když jsem věděla jak dopadne a kdy padne, nepokrytě jsem mu fandila až do konce. A slovo závěrem? Doslovy v románech většinou nečtu, tady jsem se na historické poznámky autora strašně těšila.


petr_
29.11.2022 4 z 5

I poslední díl "Války růží" si zachoval svoje tempo i přitažlivost děje. Pokud jsem se setkal s historií tohoto období, tak to byly jednotlivé výňatky z této historie a nedokázal jsem si tyto jednotlivé střípky dát do vzájemné souvislosti, což se podařilo autorovi této tetralogie. Pravda je že Shakespeare vykreslil Richarda jako hrbatého křiváka, ale musíme si uvědomit, že psal v době, kdy vládli Tudorovci a tak ten popis vypadal podle toho.
Na celém díle je také vidět, jak byla provázána politika Francie a Británie a pokud se něco semlelo, mělo to následky i za průlivem La Manche.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Drak v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit17x

Štítky knihy

15. století války růží

Autorovy další knížky

Conn Iggulden
anglická, 1971
2017  84%Bouře
2009  91%Vlk plání
2003  88%Císař 1: Brány Říma
2018  89%Trojice
2009  89%Vládci luku