Dvůr temnoty přehled

Dvůr temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496898/bmid_dvur-temnoty-pSL-496898.jpg 4 182 182

Vampyria série

1. díl >

,,Ve Versailles se rozvineš jako exotická květina. Vampýři v paláci šílí po všem, co není všední. Ale pozor: Dvůr Temnoty má svá pravidla, své smrtící nástrahy, a i za tu sebemenší chybu se platí krví…“ V roce Spásy 1715 se Král Slunce nechal transmutovat v nesmrtelného vampýra, a stal se Králem Temnoty. Od té doby despoticky vládne Francii i jejím místokrálovstvím, které nadobro ustrnuly ve Velkém století. Temnota postupně ovládá celý svět. Veškerý lid je spoután okovy a držen v hrůze. Pro nakrmení vampýrů, kteří tvoří nejvyšší šlechtu země, navíc doslova prolévá krev. Tři sta let po Králově transmutaci je Johana vytržena ze své neurozené rodiny a vržena do školy ve Versailles, která připravuje mladé šlechtice na život u Dvora. Bude čelit krutosti živých-mrtvých, intrikám spolužáků i množícím se nestvůrnostem mezi zdmi královského paláce. Johana má ovšem tajný úkol. Co všechno bude ochotna mu obětovat a podaří se jí ho nakonec splnit? Victor Dixen ve své nové sáze Vampyria rozehrává dechberoucí alternativní historii, ze které běhá mráz po zádech.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

La Cour des ténèbres , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr temnoty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Peetullka
03.05.2024 3 z 5

Čte se svižně a samo. Hlavně začátek je plný akce, který Vás ihned vtáhne, který potom začíná stagnovat až se možná i začnete malinko nudit. Johana mi jako postava není moc sympatická, jen hlavní cíl - pomsta. Romantickou linku tady nehledejte.
Ale zajímavé prostředí upírů, vampírů. To se mi líbilo hodně.

Erlif
30.04.2024 4 z 5

Očekávala jsem YA a dostala jsem YA, tyhle knížky beru jako oddychovky a že jsou určené pro menší/mladší generaci... A pak bych tomu neměla co vytknout, za pár let, pokud se dceři budou líbit upíři, tohle bude jasná volba..

Děj je rozhodně čtivý, měla jsem pocit, že se tam pořád něco děje, ano člověk přihmouří oči nad různými detaily... nebo konáním dívky, někdy se jí až moc drží štěstí.. ale řekla bych, že to funguje... s mezerami ale funguje... Sice se občas chová dost nelogicky nebo se semele něco, nad čím člověk kroutí hlavou, ale vlastně proč ne..?

Další díly mají lepší hodnocení, tak jsem na ně upřímně zvědavá.


Julinka679
22.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Na Dvůr temnoty jsem se těšila, dle anotace to vypadalo na drsnou a krvavou upířinu, kde si nikdo nebude brát servítky. Pravda je to bohužel tak na půl.

Hlavní hrdinka Johana mi bylo zpočátku celkem sympatická ale potom se upne na pomstu své rodiny a najednou jako by jí přeplo a stala se z ní (s prominutím) arogantní kráva.
Celkově ten začátek mi nepřišel vůbec špatný, autor nechodí kolem horké kaše takže o akci není nouze. Jenže to nevydrží, akčnější začátek střídá nudný a vleklý děj až do konce.

Chování hlavní hrdinky jak jsem již zmínila mi přišlo až arogantní, to, že chce pomstít svou rodinu byl pochopila, dokonce bych pochopila i to, že na své cestě musí někoho zabít ale to bylo jak na horské dráze... tam někoho zabije a pak se najednou hroutí z toho, že má někoho zabít a tak stále dokola... Stala se z ní lhářka, které jsem nevěřila ani nos mezi očima...
Jinak byla bohužel plochá a to platí i pro ostatní postavy, takové nemastné neslané, prostě nedotažené, ani jsem si k nim nedokázala najít vztah...

Zakombinování něčeho co mi přišlo jako Frankensteinovo monstrum nebo ta druhá ústa, co měla Naoko na hlavě mi přišlo spíš bizarní a do děje se to nehodilo...

Z nějakého důvodu jsem čekala, že se Král Slunce a Temnoty v ději bude objevovat pravidelněji a on se tam Ludva objeví všehovšudy pouze dvakrát. Navíc jsem nepochopila náplň jeho práce/života, to je na tom světě jen proto aby řešil kdejakou blbost v té škole?! To nemá na práci nic jiného?!

Jinak ten svět byl vymyšlen dobře, jen to zpracování pokulhávalo...

S odřenýma ušima 3* a uvidím jestli se nakonec pustím i do dalšího dílu, zatím nejsem přesvědčená.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvůr temnoty v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených218x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených6x
v Knihotéce213x
v Chystám se číst214x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech6x