Vango přehled

Vango https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175272/bmid_vango-a1J-175272.jpeg 5 322 322

Vango série

1. díl >

Vango je tajuplný hrdina, kterého jako malého chlapce vyvrhlo moře na břeh jednoho z Liparských ostrovů u Sicílie, a který se snaží rozluštit záhady obestírající jeho život: kde jsou jeho rodiče? Proč mu neustále někdo usiluje o život? Kdo to nad ním při jeho dobrodružných cestách po Evropě i Americe neustále drží ochrannou ruku? Strhující román o chlapci milujícím výšky, pařížské střechy, vysoké věže a skotskou dívku Ethel sepsal francouzský spisovatel Timothée de Fombelle, mimo jiné autor velkého dobrodružného románu pro děti Tobiáš Lolness. Nyní přináší příběh klenoucí se nad první polovinou minulého století, v éře prvních vzducholodí, rychlovlaků, mrakodrapů, ve složité době mezi dvěma světovými válkami, která prověřovala lidské charaktery a odlupovala dobro od zla.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Baobab
Originální název:

Vango, entre le ciel et la terre / Vango, un prince sans royaume , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vango. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

soupik2012
26.11.2023 4 z 5

Velice zajímavý a neotřelý příběh, ale mně bohužel vůbec nevyhovoval způsob, jakým byla tato kniha napsána. Postrádá totiž hlavní dějovou linku, což byl patrně důvod, proč mě příběh nedokázal plně pohltit. Měla jsem pocit, jakoby byla tato kniha složená z jednotlivých povídek a mně tak s každou novou kapitolou chvilku trvalo, než jsem se v příběhu pokaždé zorientovala. Tempo vyprávění je velmi pozvolné a to po celou dobu vyprávění. A to mi u dobrodružné literatury nepřijde jako ideální spojení. Zapisuji 4 hvězdy díky velmi vydařené audioknize. Jinak je to 3,5. Audioknihu velice dobře načetl pan Jan Vlasák.

Peter73
11.11.2023 3 z 5

Z tejto knihy som sklamaný. Kúpil som si ju na základe oficiálnej anotácia, ktorá sľubovala tajomný a napínavý príbeh, dej sa odohráva medzi svetovými vojnami, čo sú dramatické a pohnuté roky poznačené nástupom nacizmu - toto má súvis aj s dejom. Dej bol veľmi rozvláčný, viac dejových liníí, len nektoré sa spoja, alebo vysvetlia v tomto dieli, dej “nemal ťah“, ako hovoria motoristi. Postava Vanga je tajomná a dalo sa z tohto nápadu po upravách spraviť lepšiu knihu. Chybou vydaveteľa slovenského vydania bolo aj to, že rozdelil knihu na dve časti a prvý diela je takto neukončený a neviem či presvedčí čitateľa, aby siahol po druhom diele. Zároveň chápem, že kniha mála osloviť mladých čitateľov a vydanie knihy s počtom cez 700 strán ich odradí. Za mňa sklamanie, aj keď niektoré myšlienky, pasáže boli “tajomne" dobré.


Ranuncul
20.05.2023 2 z 5

Nechápu to vysoké hodnocení. Myslím, že kniha je zbytečně natažená a chvílemi jsem měla problém se začíst / hlavně v první půlce/.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vango v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených430x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených90x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst308x
v Chci si koupit68x
v dalších seznamech7x