Vánoční kdože, cože?! přehled

Vánoční kdože, cože?!
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522706/bmid_vanocni-kdoze-coze-Yyd-522706.jpg 4 48 48

Vánoce jsou tady – jenom ne tak veselé, jak by si všichni přáli. Mei svátky bojkotuje od smrti svého táty, a teď se navíc musí vyrovnat s ultravánoční nevlastní sestrou Harper. Ava jako obvykle trpí v kruhu rodinném a stýská se jí po Chrisovi za mořem, Charlee s Noahem se zatím skoro neviděli a Travis se Harper pořád ještě nevyznal. A pak se naskytne šance vyrazit společně na chatu. Přijde na druhý pokus ten pravý vánoční zázrak?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční kdože, cože?!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Fortuna7
31.12.2023 4 z 5

Jako romantická vánoční oddechovka super, ale já jsem možná čekala trochu víc děje ze samotných oslav Vánoc. Bylo super se zase vrátit k příběhům mých oblíbených postav a při čtení se pobavit nad hláškami a pokochat se úžasnými cosplay fotkami.

petulkapeta
24.12.2023 4 z 5

Pěkný příběh o všech 4 párech v zimě a na chatě.


Mon.CouCou
20.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Od Nofreeusernames (vyslovit nahlas pseudo naštěstí nemusím), prostě Olgy, jsem se chtěla navnadit na vánoční atmosféru a kniha Vánoční kdože, cože?! mě zlákala už názvem a dokonalým designem. Jako narovinu-už po otevření je znát, jak si s textem autorka vyhrála. Jen teda zdůrazňuji-kniha je fakt pro mladé publikum (což autorce, která je mladší jen o sedm let, připisuju body navíc!)

Kniha jako samotná je ala přátelé-kdy sledujeme hned několik linií. A Vánoce? Ty náladě těmto mladým, jenž se každý něčím trápí, má problémy asi jako každý vrstevník, jen dodávají k příběhu šťávu. Parta mladých se prostě dostane na chatu hooodně daleko od civilizace a tady se to začne zvrtávat. Vtipem a s lehkostí je text propojený s komunikací přes sociální sítě. Ruku na srdce-dnes prostě každý čumí do mobilu/tabletu/počítače, i když máme vedle sebe milované osoby. Takže toto okořeněné povídání, občas protkaný hudbou, fotky i videem dokonale sedl. Co se zápletek týče, ty nebyly nijak komplikované, i když z pohledu hlavních protagonistů patřili samozřejmě do pupku světa :-))
Kniha je však navázaná k dalším dílům autorky. Takže než se pustit do tohoto, doporučuji si načíst předchozí tvorbu, jinak bude celý text pro neznalého působit asi jako rozsypaný čínský čaj.

Olga má čtivou formu. Občasný text v angličtině nebo doplněný trendy filmy, které však čtenář nemusí znát a ano-nemusí ani ovládat cizí jazyk-může působit rušivě. Asi bych si celou knihu dokázala víc představit v nějaké online aplikaci/hře, jako je LoveSick a tak, aby čtenář více pochopil. Nicméně to nemění na faktu, že mladé publikum si knihu vážně užije a my-starší-občas budeme pokulhávat, jako hudba k dnešnímu reelu na IG. Ale víte co-my se nedáme. A jak říká moje maminka: „Až Ty budeš v mém věku, tak netrefíš domů, holčičko! Protože pokrok nezastavíš. A Tvůj domeček bude jednou létat!“

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vánoční kdože, cože?! v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

Nofreeusernames (p)
česká, 1986
2020  67%Navždycky
2021  71%Miluju tě. Já vím
2022  74%Letní noci
2023  78%Jsme nevyhnutelní
2023  75%Vánoční kdože, cože?!