Včera, dnes a zítra přehled

Včera, dnes a zítra https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242798/bmid_vcera-dnes-a-zitra-242798.jpg 5 28 28

Sophii Lorenovou není třeba dlouze představovat: tato vynikající italská herečka natočila bezpočet filmů italské i zahraniční produkce a během své dlouhé kariéry získala řadu prestižních cen včetně dvou Oscarů. V životopise, který vychází k výročí jejích osmdesátých narozenin, nahlédneme spíše do „zákulisí“; poznáme tuto zajímavou ženu i v jiném světle, než je záře reflektorů. Od dětství prožitém bez otce, posléze i v hrůzách druhé světové války, se dostaneme k prvním úspěšným krůčkům v římských studiích Cineccita, ale také k další překážce v podobě vztahu s ženatým mužem. Přečteme si o síle přátelství, prožijeme radostnou oscarovou noc, ale též nevýslovný smutek ženy, která právě přišla o dítě. Hlavně však poznáme lásku ve všech jejích podobách: lásku mateřskou, rodinnou, lásku k rodné zemi a zejména hlubokou lásku k životu, k práci, z níž se v průběhu let stala nedílná součást hereččina života. Autobiografie jedné z největších hereček naší doby.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Jota
Originální název:

Ieri, oggi, domani , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Včera, dnes a zítra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

iam.sokol
27.08.2021 5 z 5

Sophia Loren. Už když jsem jako náctiletý poprvé viděl její herecký koncert s Marcellem Mastroiannim ve filmu Včera, dnes a zítra, okamžitě si mě získala svou osobností. Právě díky ní a jejímu talentu jsem si postupně vypěstoval lásku k Itálii, italské specifické kinematografii, italštině a jejím dialektům, k nejlepší kuchyni na světě, k italským městečkům a vesničkám v nejzapadlejších koutech provincií, k Italům jako národu a k jejich zvykům. Když nad tím tak přemýšlím, nikdo jiný z oblasti kultury neměl na mě takový vliv jako právě Sophia Loren. Děkuji ji za to, že svůj pestrý život shrnula v této autobiografii a dovolila nám tak nahlédnout do nitra svého soukromí, ať už se jednalo o šťastné či smutné zážitky, nebo úspěchy i pády. Je živoucím důkazem toho, že každý sen se nám může splnit nehledě na okolnosti a podmínky, z kterých pocházíme. Přečetl jsem už hodně biografií, ovšem tato má speciální místo nejen v mé knihovně, ale především v mém srdci. Grazie, Sophia.

IvaKo
24.03.2020 5 z 5

Odmala jsem filmová fanynka a tak jsem si s velkým potěšením přečetla tuto biografii skvělé herečky, která zářila v mnoha nezapomenutelných filmech, zejména těch italských a která nikdy nezapomněla, z jakých poměrů vyšla. Kniha je napsaná velice čtivě, s velkou pokorou a láskou, prostě upřímným srdcem. Doporučuji.


yerisley
16.03.2019 5 z 5

Jeden z nejpovedenějších životopisů. Moje oblíbená herečka. Zůstává v knihovně. Určitě doporučuji každému.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Včera, dnes a zítra v seznamech

v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

paměti, memoáry herečky Sophia Lorenová, 1934-

Autorovy další knížky

Sophia Loren
italská, 1934
2015  91%Včera, dnes a zítra
2015  50%Vařím s láskou
1994  100%Ženy a krása