Chaloupka na vršku přehled

Chaloupka na vršku https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48862/chaloupka-na-vrsku-48862.jpg 5 130 130

Večerníček série

Život na venkově v dobách našich předků harmonicky plynul v souladu s koloběhem roku. Střídání ročních období s sebou přinášelo různé zvyky a tradice. Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky, jak prožívají jaro, léto, podzim a zimu se všemi radostmi i povinnostmi, působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Ale jejich příhody jsou tak živé, že se mohly stát tehdy i dnes. Do příběhů našich čtyř kamarádů se promítá prostota, laskavost a moudrost lidových obyčejů a tradic a dokreslují ji pořekadla, přísloví a lidové písničky. Vraťme se tedy do dob minulých. Třeba na nás dýchnou svou mírností a hlubokým spojením s přírodou a připomenou nám duchovní a etický odkaz předchozích generací, v současnosti tak opomíjený.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chaloupka na vršku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Nudlesmakem
27.01.2024 5 z 5

Čteno dětem ve školce. Pohádky krásné, kapitoly delší. Sposta slov k vysvětlování a hlavně večerníček je top.

LunaL.
16.11.2023 4 z 5

Krasna pohadka. Ale popravde se nam vic libi ve vecernicku. Knizka taky hezka, ale moc dlouhe kapitoly a zdlouhave popisy. Asi pro vetsi deti. Ale i dcera (4) ji s nadsenim poslouchala, jen tak dlouho neudrzela pozornost.


Janizoun
19.10.2023 5 z 5

Krásnou, milou knížku o dětech i dospělých z venkovského prostředí, jsme nyní četli poněkolikáté, dětem i mně se moc líbí.
Zvyky, tradice, přísloví, říkadla i písničky najdete v tomto vyprávění a tak můžete třeba i Vy doma obnovit některé už dnes leckdy zapomenuté radosti všedních dnů.

"V noci se kradla k chalupě řezbáře Tomše tmavá postava. Měsíc právě vykoukl nad lesem, posvítil si na vetřelce. Ale vždyť je to kovář Toník! Nese Mařence májku, aby věděla, že si na ni myslí.
Toník zarazil májku do země před okny chalupy a usadil se u plotu. Májka se totiž taky musí hlídat! Ale za chvíli bylo slyšet pochrupování. Toník tvrdě usnul."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chaloupka na vršku v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených14x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech7x