Velká kniha pohádek přehled

Velká kniha pohádek https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16593/bmid_velka-kniha-pohadek-clt-16593.jpg 5 190 190

Pohádky Boženy Němcové rezonují každou českou duší. Každé dítě je zná a každému dospělému kanou při poslechu slzy dojetí. Pohádky Boženy Němcové, není ryzejší krásy nad ně.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká kniha pohádek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Jessica007
15.12.2023 5 z 5

Krásná knížka spojená s mým dětstvím. Předčítala mi z ní maminka nebo babička. Jen s první pohádkou "Jak Jaromil k štěstí přišel" jsem měla trochu problém. :) Stejně jako Hani77, byla moc dlouhá. Ale další pohádky už se mi líbily.

Hani77
06.12.2023 5 z 5

Knihu jsem četla v dětství opakovaně, tedy se mi musela moc líbit :-). Jen první pohádka "Jak Jaromil k štěstí přišel" mě nikdy moc nebavila, většinou jsem ji přeskakovala, protože byla moc dlouhá. Teprve v pozdějším věku jsem ji dokázala přečíst celou na jeden zátah.


PREBURDA
27.11.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem dostala od rodičů, v dobré víře že budu číst, asi v devíti letech. Jenže mě vůbec nebavila, asi proto, že je psána tou "staročeštinou". Raději jsem poslouchala vyprávění, babičky. Po letech jsem jí oprášila a krásně se začetla, a musím říci, že být dítě, tak by mne opětovně nebavila a zavrhla bych četbu jako takovou. Pohádky Boženy Němcové jsou "tvrdšího" rázu až někdy morbidní. Co mi však na nich vadí nejvíce, když po rozsáhlém vyprávění, se příběh nepřirozeně utne a vyprávění je náhlý konec. Každopádně si myslím, že v těch jejich knihách je vepsán nelehký život Boženy Němcové. Pohádkovější a mnohem krásnější jsou pohádky zfilmované na motivy některých z těchto známých pohádek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Velká kniha pohádek v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených274x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených13x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x