Viera, nádej a masaker přehled

Viera, nádej a masaker
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513525/bmid_viera-nadej-a-masaker-SwB-513525.jpg 4 29 29

Viera, nádej a masaker je kniha o vnútornom živote Nicka Cava. Vznikla na základe vyše štyridsiatich hodín dôverných rozhovorov s novinárom Seánom O'Haganom a poctivo hľadá odpovede na otázku, čo je skutočnou hnacou silou Cavovho života a tvorby. Rozhovory sa dotýkajú tém ako viera, umenie, hudba, sloboda, žiaľ či láska. Otvorene rozoberajú život Nicka Cava od detstva až po súčasnosť, jeho lásky, pracovnú etiku aj dramatickú premenu, ktorou v posledných rokoch prešiel. Kniha Viera, nádej a masaker sa nevyhýba neprebádaným územiam a temným hlbinám, no zároveň ponúka nádej a inšpiráciu od skutočného tvorivého génia.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Faith, Hope and Carnage , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Viera, nádej a masaker. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Matty
15.04.2024 4 z 5

Seán OHagan si desítky hodin povídal s Nickem Cavem. Vznikl výjimečně otevřený knižní rozhovor o skládání hudby (za střízliva i pod vlivem různých substancí), životě, smrti, žalu, hledání víry a naděje uprostřed chaosu, keramických figurkách a iluzi, že máme nebo jsme někdy měli život pod kontrolou (co ovšem máme, je svoboda volby, jak budeme reagovat na podněty, které život přináší). Hodně jsem s mnohými Caveovými odpověďmi souzněl a ještě víc se teď, při vědomí, jak jeho skladby vznikají a co všechno do nich vkládá, těším na jeho podzimní koncert. Doporučuju všem fanouškům a fanynkám Nicka Cavea a existenciálního deep talku.

Milosz
22.03.2024 3 z 5

Bohužel většina knihy je o osudových, těžkých tématech, o náboženství, truchlení kvůli smrti syna, a různých duchovních zážitcích a zjeveních při psaní písní. Cave je dost velký fanatik a kdyby neměl hudební talent, byl by z něj určitě kazatel nebo vůdce sekty. Nějaké odlehčené historky tu sice jsou, ale málo. Spíš nedoporučuji. Ale pokud ulítáváte na albu Ghosteen, tak se vám bude líbit asi i tohle.


Crimble
20.03.2024 5 z 5

Jsou to takové moudrosti starého člověka, i když trochu jinak, než byste čekali. Cave je génius, takže hodnocení je jasný.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)

26.11.2023


Pekař příběhů, Horší než smrt a další knižní novinky (26. týden)

25.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Viera, nádej a masaker v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech2x