Boj o ostrov přehled

Boj o ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42047/bmid_boj-o-ostrov-tQ6-42047.png 5 466 466

Vlaštovky a Amazonky série

1. díl >

Obsahem knihy bývalého britského námořního důstojníka je příběh, ve kterém se prázdninová hra u jednoho z jezer v tzv. Jezerní oblasti (Lake District) v severozápadní Anglii (jezero v knize je složeno ze skutečných reálií kolem jezer Windermere a Coniston) změní s přispěním dětské fantazie (a za porozumění rodičů) na boj o malý ostrov Divokých koček, který leží uprostřed jezera. Mezi dětmi se tak zrodí přátelství na mnoho let. Ransome ve své knize dále vypráví o životě ve stanovém táboře, o boji s pirátem kapitánem Flintem (strýc Amazonek Jim neboli James Turner), o plachtění na jezeře a o celé řadě dalších příhod, které spolu Vlaštovky a Amazonky zažívají.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boj o ostrov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (70)

Radovan_R
10.06.2023 5 z 5

Pár knih od Ransomea jsem přečetl ještě coby kluk a líbily se mi, a teď při výměnném měsíci v knihovně se mi do rukou dostala i tato.Možná jsem ji i četl, to už si nepamatuju, ale každopádně to bylo velmi příjemné shledání s Vlaštovkami i Amazonkami. Navíc jsem narazil na vydání s barevnými ilustracemi i obálkou, což u knihy z edice Knihy odvahy a dobrodružství vidím poprvé.
Zkrátka kniha mě potěšila, a ač je určena mladším čtenářům, určitě udělá radost i dospělým. Čte se dobře a v ději se neztratíte, i když si při čtení uděláte týden nebo dva pauzu.

Rose-Mary
07.05.2023 5 z 5

K Vlaštovkám a Amazonkám se stále vracím. I po letech mají u mne první místo v knihovně. Od dětství jsem je po řadě četla už několikrát. Právě nedávno jsem dočetla všechny, které mám doma.
Boj o ostrov otevírá tuto oblíbenou sérii Ransomovek. Zde se obě party dětí seznamují a začínají spolu objevovat krásy jezera a okolí. Amazonky jsou tu doma. Ostrov byl odjakživa jejich ostrovem. Poznávají, že společně mohou zažít ještě více dobrodružství. Mohou spolu žít na ostrově, plachtit, a také mezi sebou vést válku a bojovat. Aby byl jejich příběh úplný, museli nejdřív vést válku s kapitánem Flintem, mužem z hausbótu, aby se nakonec i on stal jejich nerozlučným přítelem.
Jako každý díl Ransomových knih mohu hodnotit jen a jen pěti hvězdičkami.


Martica
15.04.2023 5 z 5

Vlaštovky a Amazonky jsem v dětství milovala. Teď jsem je trochu s obavou předčítala svým prepubertálním dětem a jsem překvapená, jak moc to bavilo i dnešní střelenou, sociálními sítěmi trochu pokaženou mládež. Arthur Ransome je zřejmě neporazitelný a nadčasový.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)

19.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Boj o ostrov v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených665x
ve Čtenářské výzvě80x
v Doporučených51x
v Knihotéce209x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech14x