Volané číslo existuje přehled

Volané číslo existuje
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407825/bmid_volane-cislo-existuje-QUm-407825.jpg 3 40 40

Co se asi děje ve vašem mobilním telefonu, když někomu voláte? Když ze seznamu mažete nějaké číslo, nebo zrovna datlujete esemesku? Právě na tyto záludné otázky odpovídají povídky Milana Tesaře. Jeden z autorů legendárního Zeleného Raoula vás v nich nechává nahlédnout do světa za displejem, jenž okupují vaše uložená telefonní čísla. Srdcem každého mobilu je kavárna Kontakty, do níž telefonní čísla přicházejí ze stejných pohnutek jako děti na tento svět – buďto z nějaké potřeby, anebo z lásky. Ale jakmile si je jednou uložíme, začnou popíjet drinky barmana Červeného, tančit na písničky od kapely Zvonění, obdivovat tajemnou krásku z hlasové schránky a sledovat mazače, kterak každou vaši SMS poctivě vylepí na obrazovku mobilu. Čísla mají podobně jako lidé své poslání ve vymezeném čase. I ona prožívají hvězdné hodiny, zprostředkují-li dobrou zprávu, i na ně padá chandra, pokud je nikdo dlouho nevytáčí. To si pak přijdou neužitečná a dostanou strach, že je vymažeme. Jednou k tomu možná dojde, ale do té doby s námi budou ze své kavárny sdílet osud, všechna ta porozumění i nedorozumění, všechny ty smutné, šťastné i značně bizarní okamžiky našich životů.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volané číslo existuje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

vercatko20
03.02.2024 1 z 5

Líbily se mi asi jen dvě povídky a za ty dávám jednu hvězdu. Zbytek je nuda. A přitom docela zajímavé téma, jen ho autor neumí uchopit tak, aby to bylo čtivý.

Didi15
29.09.2022 3 z 5

Dostala jsem knihu jako dárek ke své objednávce , nic jsem neočekávala, ale nakonec jsem byla docela mile překvapena. Nápad skvělý , i když mě víc bavily příběhy ty vně telefonu. U některých jsem se zasmála a některé byly docela smutné. Do půlky mně kniha opravdu bavila , pak druhá půlka méně a ani nevím, čím to bylo ...proto dávám za tři, ale jinak povedené dílko.


Knihomolka506
13.08.2021 3 z 5

Nikdy nevíme, kdo se skrývá v mobilech. Povídky o tom, že v každém mobile nebo přístroji "je" parta lidí, kteří mobil spravují a vlastně v něm toho a nejen o nich. Všechny telefony ,tablety a další elektronické spotřebiče jsou propojeny životem každého z nás a osudy hrdinů několika vtipných a seriózních povídek.
Ale : proč autor příběhy nedokončil a "usekl je?"
3/5

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

05.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Volané číslo existuje v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených2x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit4x