Volha přehled

Volha https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235818/bmid_volha-235818.jpg 4 71 71

Volha je románem o televizi. Z vyprávění hlavní postavy – řidiče volhy, „panského kočího“ Standy Pekárka – zde postupně vyvstává zvláštní svět tohoto podniku. Zajímavý a zábavný román lze číst jako svéráznou historii československé televize a najdete zde i řadu „historek z natáčení“. Současně je však portrétem hlavního hrdiny, člověka, zajímajícího se pouze o ženské a fotbal, omezeného egocentrika, který ovšem vyniká ve vymýšlení drobných podvodů a triků, jak si nakrást benzín, zfalšovat počet ujetých kilometrů, podvést manželku. Logicky se pak stává rovněž spolupracovníkem StB, který bez jakýchkoliv výčitek svědomí donáší na všechny a všechno. Autor s hořkým humorem sleduje jeho osud i po listopadu 1989.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Gibis
17.05.2024 4 z 5

Z hlavního hrdiny, jakým je Standa Pekárek, by člověk lehce dostal osypky :D Tomuhle chlapovi vážně nechcete vidět do hlavy. Pevně věřím, že většina chlapů to takhle nastavené nemá, abych si ponechala alespoň nějaké iluze :)
Nicméně to má spoustu vtipných momentů a docela dobře to vystihuje socialistickou éru v podání primitivního sobeckého hajzlíka. A klobouk dolů před Kryštofem Hádkem, protože v audioverzi Pekárka ztvárnil naprosto dokonale!

daPhytCZ
10.05.2024 5 z 5

Bavil vás stejnojmenný televizní seriál na motivy této knihy a chtěli byste více Pekárka? V seriálu hodně věcí chybí a hodně jich bylo zjednodušených. Zde si můžete vychutnat kompletní příběh tak, jak byl zamýšlen autorem.
Posloucháno jako audiokniha, Hádkův přednes je brilantní a dodává všem postavám tu správnou "šťávu".


Radka1911
29.03.2024 3 z 5

Seriál natočený podle knihy byl "o chlup lepší", přesto to byla zajímavá sonda do 30 let života malého českého primitiva, podvodníka, egocentrika, i do zákulisí Československé televize.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Volha v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit9x