Moje vražedné vnútorné dieťa přehled

Moje vražedné vnútorné dieťa https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501791/bmid_moje-vrazedne-vnutorne-dieta-kIN-501791.jpg 4 47 47

Druhý diel mafiánskeho krimi je ešte sústredenejší na vraždu než predtým Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov“ advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpokladá sa, že má istý nadhľad. Hoci z prchkého Dragana neostalo veľa na spomínanie a ani s druhým uväzneným bosom to nevyzerá ružovo, Björn stále nie je spokojný. Prečo si nedokáže užívať nadobudnutú slobodu a moc? Nervy má neustále na prasknutie a k tomu to ustavičné vraždenie... Mafiánsky chlebíček je tvrdý ako päsť s boxerom a aby sa Björn stotožnil s novou profesiou, potrebuje pomoc. Jeho mentálny kouč Joshka Breitner vie ako na to. Vďaka príručke Vnútorné vymodlené dieťa Björn zisťuje, že všetky jeho súčasné problémy pramenia v detstve. A že ak chce prijať samého seba, musí najskôr prijať potreby svojho vnútorného dieťaťa. Má však na to dosť odvahy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Das Kind in mir will achtsam morden , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje vražedné vnútorné dieťa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

esma
14.04.2024 4 z 5

Romány Karstena Dusse prostřednictvím mindfulnes řeší problémy moderního
čtyřicátníka - nespokojená manželka, náročná práce, nedostatek času, problémy s umístěním dítěte do školky...
Autor v značně nadsazeném černo-humorném románu vsadil na protiklad a spojil dva zdánlivě protichůdně světy: kultivovaný, uhlazený, uklidňující a pozitivní svět mentálního kouče pana Jožky Braitnera s šílenou, brutální, do krajnosti vytaženou životní jízdou mladého právníka Björna Diemela. Neustále vtipně překvapuje novými absurdními, i když stále uvěřitelnými situacemi, a i když se Björnovi často vymykají z rukou, řešení se s mentálním koučem vždycky najde.
V pokračování románu posílá Karsten Dusse Björna Diemela pochopit příčiny jeho nutkavého nechtěného chování znovu k předraženému, nicméně úspěšnému mentálnímu koučovi Jožkovi Braitnerovi. S hlavním hrdinou tak můžeme projít základními kameny formování jeho osobnosti, které leží v dětství. Ale nebyl by to Björn, aby jeho život nebyl sledem téměř kamikadze, nebezpečných a nechtěných příhod. A také Karsten Dusse nás opět torpéduje černým humorem, nadsázkou a bláznivými nápady. Vtipně míří i na nová témata, která rezonují v moderní společnosti : vztah k životnímu prostředí, k menšinám ve společnosti a k sobě navzájem. Druhý díl tak navazuje na první a vyrovná se mu nápady, svižností i vtipem.
Audiokniha. Milo Kráľ je jako interpret génius.

parvitas
23.02.2024 4 z 5

Prepojenie konzultácií o nenaplnených potrebách vnútorného dieťaťa a následnom riešení v praxi bolo miestami cynické a zábavné zároveň, ale u nie tak prekvapivé ako bola prvá časť. A menej krvavé. Veľmi sa mi páčil spôsob s vyrovnaním požiadaviek premotivovaných rodičov v škôlke. :) To bola najlepšia ukážka... no som si istá, že v skutočnom živote by sa našli osoby, ktoré by v tom chceli pokračovať (aj za cenu zníženia počtu detí o tretinu a podobne). Ale kniha je kniha a v nej sú tieto postavy viac príčetné ako v realite. Aj ked som si nie istá tým nabíjaním kolobežiek a rozvozom - ako to prebieha v našom meste?
Určite si rada prečítam aj pokračovanie.


Aleen
04.02.2024 5 z 5

Od začátku humorné, zábavné a hezky provázané s filozofií vnitřního dítěte. Musím přiznat, že všímavost jako přístup k životu, mi byl příjemnější, ale vnitřní dítě se k profesi hlavního hrdiny hodí mnohem víc. Kreativní a novátorská detektivka, u které se člověk může bavit nejen řešením trablů, které způsobilo vnitřní dítě, tak manipulací s rodiči a také jejich povrchností.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moje vražedné vnútorné dieťa v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x