Vražedné léto přehled

Vražedné léto
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15649/bmid_vrazedne-leto-yr1-15649.jpg 4 83 83

Psychologická detektivka je příběhem traumatizované dívky, která pátrá po původcích zločinu, ke kterému došlo před 20 lety a plánům na pomstu zasvětí celý svůj dospělý život.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

L'Été meurtrier , 1977


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedné léto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

ZuK1
07.04.2024 4 z 5

Knížka je psaná dost zvláštním způsobem a začátkem jsem se trošku prokousávala. Postupně ale příběh dostává spád a na závěr připraví autor, jak už je u jeho knížek zvykem, naprosto nečekané vyvrcholení.

terimila
05.12.2023 4 z 5

Hodně zajímavá a dobrá kniha. Pro mě navíc hodně okořeněná tím, že jsem ji kdysi v dětství, snad v deseti jedenácti, našla někde v poloopuštěném baráku, kam jsme si chodili hrát s kamarády, já ji našla, zalezla si někam do kouta pryč od ostatních děcek, začetla jsem se a dodnes si pamatuju na ten úžas z celkem otevřeného popisu sexuálních scén :)) Vlastně to bylo moje první setkání s dospělou literaturou se vším všudy. Od té doby mi kniha utkvěla v paměti a měla jsem ji zapsanou jako trochu podivné dílo výhradně o sexuálních eskapádách, skoro znásilňovačích a šmírácích. Jaké bylo moje překvapení, když jsme si ji teď dovezli z pozůstalosti, já mrkla sem a koukám, že to je něco úplně jiného... Tak jsem neváhala.

Ze začátečního ospalého líčení tak-trochu-buranů na francouzském venkově, kteří jako by se jen poflakovali, buzerovali ostatní a řešili, kde si štrejchnout, se vyklube strhující rozplétání starých tajemství a hrůz, předsudků, studu a obav. Do dvou třetin knihy mi byli skoro všichni aktéři (včetně Florimonda a Eliany) dost protivní, ale v závěru (od Mickeyho závodů) se to zlomilo a strašně jsem jim přála, aby to dospělo jinam, než k tomu neodvratnému. A stejně mě ten (skoro)závěr šokoval.

Tahle knížka je jako pomalej valící se vlak. Nejprv je nudnej a neohrabanej... ale pak už z něj nejde vystoupit a vy jen čekáte na náraz. Čtyři hvězdičky za to, že to je přeci jen už malilinko zaprášené a trošku obtížněji se to čte... ale stojí to zato.


baji42
04.12.2023 5 z 5

Vynikající knížka a velmi zajímavě napsaná. Spíš než detektivka je to psychologický román. Kniha je složena z několika částí, vyprávěných různými postavami celého příběhu. Je to jedna z těch knih, které si určitě někdy ráda přečtu znovu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražedné léto v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených109x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených14x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x