Všechno, co jsem zapomněla přehled

Všechno, co jsem zapomněla https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507779/bmid_vsechno-co-jsem-zapomnela-tJN-507779.png 4 26 26

Sbírka moderních veršů plná primitivních lásek, zmařených přátelství, nostalgických slz i jiných důkazů, že poezie žije. Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat rozdíl. A srdce buší, když duše pláče. Verše plné blažené zamilovanosti, vzpomínek a radostí, ale i slz, pádů, ztrát a jiných prchavých okamžiků, které i přes bolest stojí za to žít. Ve sbírce najdete všechny barvy, kterými náš život ve skutečnosti hraje. Od nejjemnějších přes zaslepené až po ty zraňující.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno, co jsem zapomněla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

kikikrat
02.05.2024 5 z 5

Měla jsem pocit, že čtu samotný život a ten život jsem přečetla jedním dechem a poté znovu a ještě potřetí.

Ty, které jsem četla zas a znovu:
Prý se tomu říká láska
Jsem?
Ruce
Hvězdy pláč
Hadrová panenka
Proč?

Kopretina
,, ..nakonec si vystačím s kopretinou, teniskama a trouchou tý sebelásky

Doporučuji všem těm, kteří mají rádi slova, které k nim promlouvají.

simona4926
30.04.2024 5 z 5

Sbírka moderní poezie je rozdělena na pět částí lyricko-epických básní. Každá část ukazuje proměnu vypravěččina point of view na základě prožitků ve vztahu. Děj je naznačen, ale spíše se jedná otevřené, upřímné, obnažené emoce. Tématem je jednoznačně láska, líčená subjektivizací autorky a lyrického ich.

Sbírka je dramatická. Zrcadlí polemiku dívky, která je ve vztahu. Pomalu začíná vidět sama sebe, a sundavá si růžové brýle. Vztah, ve kterém se nachází, je far from perfect. Ovlivňuji je, mění a formuje ji, vede tam, kam nechce, odcizuje se sama sobě. Hovoří k sobě, vnímá obě strany, proč to bylo fajn a proč to bylo strašné. Scénáře co by kdyby se jí honí hlavou. Představuje si a domýšlí si, co jak ve skutečnosti bylo. Prochází si těžkým obdobím, které prochází i myšlenky na smrt - už už aby ji nikdo nesoudil, už aby bylo ticho. Kdy ta bolest odejde? Život musí jít dál, někam dál. Po čase zapomíná, proč se tak trápila. Pořád přeci hledá lásku, proto se vrhá zpět do reality.

Bavilo mě, že každá báseň je jiná - jak formou tak i poselstvím. A ty ilustrace, které podtrhují každou stranu? Krása. Trošku jsem nasála atmosféru sbírky a ve vzpomínkách jsem se ocitla v posledním rozchodu. Autorka do každého verše vložila kus sebe. Nejvíce se mi libila báseň 'Kaluže' a 'Letní vánek.'


AaandYs3k
13.01.2024 4 z 5

Tuto e-knihu jsem vyhrála přímo od autorky @rozaaalie_ a byla pro mě obrovským překvapením, protože poezie mi nic moc neříká a moderní už vůbec nic, líbila se mi ale ukázka. Jeden vyzkoušený Atticus dopadl jako 2,5 a najednou toto?

Knihu jsem rozečetla jednoho dne před spaním a rovnou ji dočetla Hned další den jsem kontaktovala autorku a musela přímo jí sdělit své dojmy a položit dotazy. Také tuto možnost u četby českých a slovenských autorů milujete?

Z některých básní mi bylo špatně po těle, vracela jsem se a zjišťovala, jestli verše a celé vyznění správně chápu. Prožívala jsem ten „příběh“ a měla dojem, že tomu celému rozumím, což u poezie fakt neznám Žádné - hezká básnička, rychle dál, ať to mám za sebou. Ani náhodou!

V mých očích sbírka vytvořila životní příběh, i když to tak prý zamýšleno nebylo.

Musím také zmínit nádherné grafické zpracování. Fyzicky musí být kniha opravdová kráska.

Určitě doporučuji. Knížka má pár stránek, ale zároveň má velkou sílu. Tleskám Adélce k básním, které něco předaly i mně.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ticho ve tmě, Pak ses objevila ty a další knižní novinky (5. týden)

29.01.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všechno, co jsem zapomněla v seznamech

v Přečtených23x
v Doporučených4x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit10x

Autorovy knížky

Adéla Chrástecká
česká, 2000
2023  87%Všechno, co jsem zapomněla