Všetko, čo si nepamätám přehled

Všetko, čo si nepamätám https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373416/mid_vsetko-co-si-nepamatam-65N-373416.jpg 4 63 63

Pri autonehode zomrie mladý muž, Samuel. No bola to skutočne nehoda? Nemenovaný spisovateľ sa rozhodne poskladať mozaiku z výpovedí osôb Samuelovi viac či menej blízkych. Z ich odpovedí sa vynára jeho komplexný portrét, no tiež ďalšie a ďalšie otázky. Príbeh o hľadaní pravdy v subjektívnych výpovediach postáv, geniálne napísaný román o dôležitosti vzťahov a iných ľudí v našich životoch. Román o beznádeji aj priateľstve, smrti aj radosti zo života.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Artforum (SK)
Originální název:

Allt jag inte minns , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetko, čo si nepamätám. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Dionýsos
31.12.2023 2 z 5

Zařazuji do kolonky "young adult", je to taková nenáročná oddechovka s tajemstvím. Přiznám se, zpočátku mi nevyhovoval netradiční koncept knihy - autor prolínal 2 dialogy odlišných lidí a jiných časových období v jedné kapitole, což působilo zmatení, ale postupem knihy jsem si zvykla.
Za co ovšem dávám velké plus je implicitní popis postav, kniha paradoxně není o hlavním hrdinovi, ale lidech okolo něj a z jejich výpovědí se dá skvěle sestavit struktura jejich osobnosti. Co mě však zamrzelo, byla dětinskost a pubertálnost postav a situací. Celá kniha působí do jisté míry teatrálním, pubertálním dojmem, ačkoli sleduje třicátníky.

sBety
01.07.2023 4 z 5

Toxický vztah nebo opravdová láska? Lehkost bytí nebo hluboký smutek? Vše je ambivalentní.Více než, kdo je Samuel je dozvíme, kdo jsou jeho blízcí. Skrz vzpomínky na Samuela se pomalu vykresluje, ne Samuel, ale jejich vypravěči. Od začátku víme, jak příběh dopadne, ale o to víc mě konec zasáhl.
+1 hvězdička za zápletku okolo brože se sovou.


ava.s
01.11.2020 1 z 5

Mám ráda divné knih, ale...

Tohle bylo utrpení. Jedna hvězdička za anotaci, jinak bych netušila o čem kniha měla pojednávat...Nejhorší kniha, co jsem dočetla.

Kniha se skládá z odstavců, občas jen krátkých vět a útržků, kdy ani netušíte, kdo a o čem mluví, na co reaguje. Nic na sebe nenavazuje, často není uveden ani rod, tak nevíte jestli se k něčemu vyjadřuje muž nebo žena. Nevím na čem autor fičel, ale musel to být solidní matroš.

Divím se, že někdo něco takového vydal...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2015 - Augustova cena (beletrie)


Kniha Všetko, čo si nepamätám v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených5x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit12x