Vzhůru k obloze přehled

Vzhůru k obloze https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414498/bmid_vzhuru-k-obloze-VDu-414498.jpg 5 244 244

Planety, na kterých může žít člověk, jsou obdařeny atmosférou. Ale Detritus má ještě něco navíc. Suťový pás, který pokrývá nebe od obzoru k obzoru. Jen občas se v jednom místě rozestoupí a jsou vidět hvězdy. A někdo je i slyší... Dospívající dívka Spensa vyrůstá ve všeobecném opovržení, její otec se v historické bitvě proti invazním Krellům údajně zachoval jako zbabělec a její sny, že by ho následovala v kariéře pilotky hvězdné stíhačky, jsou značně nereálné. Přesto se však nehodlá vzdát. Snaží se dívat dál a výš než ostatní. Snaží se pochopit, co se kdysi stalo jejímu otci. Proč lidstvo muselo hledat azyl na téhle odlehlé planetě. A kdo jsou Krellové, kteří se snaží zlikvidovat jejich civilizaci. Její cesta ji postupně vede k závěru, že vysoko nad suťovým pásem se nacházejí odpovědi na její otázky. Musí se však naučit naslouchat řeči hvězd.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Skyward , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzhůru k obloze. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

zazvorka
03.02.2024 5 z 5

Nečekaně skvělé! Čtivé, zajímavá zápletka, napínavé i dojímavé. Třešničkou na dortu je, že už vyšly další tři díly a v knihovně je mají. Paráda, vřele doporučuji!

AdyOless
18.01.2024 5 z 5

Děj o silné dívce Spense, která si jde za svým snem i přes všechny překážky. Sanderson má děj propracovaný, námět příběhu je zajímavý. Miluju M-Bota a jeho posedlost houbama. Konec knihy jsem hltala, tak jsem se bála jak se z toho Spensa dostane.
Určitě musím sáhnout po dalším díle.


Kate3003
08.01.2024 3 z 5

Autor má poměrně příjemný styl psaní takže i přes velký počet stran se docela dobře četla. Bohužel, ale zároveň je v knize dost poměrně nudnějších částí takže ne vždy čtení úplně utíkalo.
Námět příběhu byl rozhodně zajímavý a našlo se v něm i pár nečekaných zvratů, ale dost času se točil v kruhu událostí bez nějakých větších odboček. Hlavní hrdinka Spensa se snaží přijít na to co se stalo s jejím otcem a je ochotná udělat pro to v podstatě cokoliv. Její zápal je obdivuhodný, ale občas je na ránu. Spensa v průběhu knihy prochází určitým vývojem což je fajn. Ostatní postavy jsou také poměrně sympatické, ale je jich tam poměrně dost.
Celý příběh byl tak trochu jako na houpačce. Chvilku je děj plný akce a zajímavých událostí, ale v zápětí zase skočí k rutinímu koloběhu nezajímavých událostí. Oceňuji doplnění o různé nákresy a obrázky související s knihou.
Do dalších dílů se asi pustím, ale nějak si zatím nejsem jistá jaký mám z knihy pocit a zda se mi vlastně líbila nebo ne.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzhůru k obloze v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených287x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených25x
v Knihotéce236x
v Chystám se číst232x
v Chci si koupit72x
v dalších seznamech4x