Vzpomínky na budoucnost přehled

Vzpomínky na budoucnost https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91801/bmid_vzpominky-na-budoucnost-91801.jpg 4 509 509

První české vydání legendární knihy. - Švýcarský laický badatel (nar. 1935) snesl do své knihy z celého světa ohromující množství fakt, jejichž příčinu nelze vůbec nebo jen značně mlhavě vyložit, a používá je jako argumenty pro svou hypotézu, že v dávných dobách navštívily naši planetu mimozemské bytosti. Soustřeďuje se přitom nejvíce na archeologické objevy, nicméně neopomíjí ani zprávy starých písemných památek o tajemných událostech a věnuje nakonec pozornost i současným jevům, napovídajícím existenci cizích meziplanetárních lodí, a záhadným schopnostem některých lidí, které naznačují mnohem vyšší inteligenční možnosti, než jaké se běžně projevují u člověka.... celý text

Literatura světová Historie Záhady
Vydáno: , Orbis
Originální název:

Erinnerungen an die Zukunft , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpomínky na budoucnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (72)

Janadvorackova
19.03.2024 1 z 5

Kdysi jsem ji měla v knihovně, teď jsem objevila audio a řekla si, že "to dám znovu." Málem ne. V devadesátkách bylo téma UFO a různých důkazů o návštěvnících strašně cool. Žrala jsem doslova vše, co se tématu týče, ale s knihami autora jsem měla problém.

Mám totiž dojem, že to je jeden velký eintopf :), polévka pejska a kočičky. Předkládá nám nějaké známé i méně známé objevy (malby, Nazcu, různé podoby soch, či vyobrazení v náboženských stavbách)... a za všechno můžou mimozemšťani.

Já bych hrozně ráda věřila, že máme nějaký takový zajímavý extra terest tento původ... ale nedokážu ho vidět ve všem, co on popisuje.
A kdyby jen popisoval. To, co se mi na knize nelíbí, je taková autorova jediná pravda, my všichni jsme blbí, protože ji nechápeme, tak on musí napsat x knih, v nichž nás obrátí na víru.
A ne jako, to neberu.

baji42
10.12.2023 5 z 5

Velmi zajímavá kniha plná otazníků. Z některých částí textu skoro až mrazí. Samozřejmě vzhledem k tomu, kdy byla kniha napsána, se mohou některé věci jevit již zodpovězené, ale i tak stále nabízí mnoho k zamyšlení.


Nelasp
03.09.2023 3 z 5

Dänikena jsem četla někdy ve 14 letech, už si úplně ani nevybavuji, o čem konkrétně pojednávala tato kniha z těch 3 nebo 4 co jsem četla. Vím jen, že se to četlo dobře a připadala jsem si důležitá, že se na některé památky a události můžu dívat i jinak ...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzpomínky na budoucnost v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených795x
ve Čtenářské výzvě55x
v Doporučených38x
v Knihotéce413x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x