Den draka přehled

Den draka https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72948/bmid_den-draka-Lml-72948.jpg 4 575 575

WarCraft série

< 1. díl >

V mlhami zahaleném stínu minulosti překypoval svět Azerothu úžasnými tvory všeho druhu. Mezi rozličnými lidskými kmeny žili v relativním míru a harmonii záhadní elfové i houževnatí trpaslíci – až do doby, než příchod armády démonů známé jako Plamenná legie tuto jednotu navždy rozbil. Nyní soupeří orkové, draci, goblini i trolové o nadvládu nad roztříštěnými královstvími. To je však jen část ohromných machinací, jež nakonec rozhodnou o osudu světa zvaného WarCraft. Pozdvižení mezi nejvyššími čaroději tohoto světa vyústí ve vyslání nepohodlného samotářského čaroděje Rhonina na nebezpečnou misi na orky kontrolované území v Khaz Modanu. To, co Rhonin nakonec odhalí, je rozsáhlé spiknutí, temnější, než si kdy dokázal představit – hrozba, která ho donutí uzavřít nebezpečné spojenectví se starobylými vládci vzduchu a ohně, pokud má svět Azerothu ještě někdy spatřit vycházející slunce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Day of the Dragon , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Den draka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (52)

ArkAngel
21.02.2023 2 z 5

Čaroděj, elfí hraničářka, paladin a trpasličí letec na gryfonovi se vydávají na dobrodružství... kde už jsem to jen viděl? Ano, v knižní adaptaci Za temným portálem. Přestože Den draka vyšel knižně o několik let dříve, pořád přichází až po videohře, kterou právě ona kniha zpracovávala. Seskupení hlavních hrdinů není jedinou paralelou, ale máme tu také Deathwinga, který tentokrát nepletichaří mezi orky, ale vydal se do království lidí. Nečekaně dojde i na téma dračích vajec, s nimiž má Deathwing velké plány. Kdyby šlo o film, byl by tak Den draka takovým tím pokračováním po x letech, které vezme stejnou zápletku jako jednička, ale udělá ji trochu jinak. Deus Ex Machinu v podobě záchrany ze strany draků komentovat nebudu a talisman Duše démona... kterou stvořil temný dračí pán ke kontrole ostatních draků... další obří klišé.

postoran-CZ
26.12.2022 4 z 5

Rhonine, máš to dnes u mě za 4.
Moje první Warcrafťácká knížka a už teď vím, že nebude poslední. Jakožto zasloužilý hráč War1, War2 a Warcraft III (chjo, to byly časy) mi ani moc nedělalo problém se zorientovat v pojmech a spojenectvích. Jen jsem teda musel trošku pochopit, "kdy" se příběh odehrává.
Kniha se dá sfouknout celkem rychle. Jen jí trošku ubírá to, že občas jsou situace řešeny celkem ... no divně, ve stylu Deus Ex Machina.


Geramon
07.05.2022 5 z 5

Jako hráč RPG her se většinou vyhýbám knihám, které vychází podle počítačových her.
Neboť jsem byl většinou zklamaný a měl pocit že to je spíše další tahák na peníze využívající aktuálně oblíbenost daného titulu. Nicméně jsem rád, že jsem si Den draka přečetl, neboť je to skvělé opravdu skvělé. A rozhodně si přečtu další knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Den draka v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených1 015x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených49x
v Knihotéce307x
v Chystám se číst106x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech6x