Zabíječ skavenů přehled

Zabíječ skavenů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15041/mid_zabijec-skavenu-HXH-15041.jpg 4 324 324

Warhammer - Gotrek a Felix série

< 2. díl >

Gotrek a Felix se vracejí v románu Zabíječ Skavenů, druhém dílu epické ságy zasazeném do obrovského města Nulnu. Skaveni – krysí lidé chaosu – kteří žijí ve stokách pod městem, se pokoušejí narušit svými tajemnými kouzly samou podstatu říše. Pod vedením šedého věštce Thanquola jsou služebníci Rohaté krysy odhodláni svrhnout tuto nejmocnější baštu lidí. Jakou šanci mají dva dobrodruzi proti takovým silám?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Skavenslayer , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabíječ skavenů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Pan_Skala
17.05.2024 4 z 5

Oproti prvnímu dílu velké zlepšení díky tomu, že děj drží více u sebe a tím pádem se člověk snadněji dostane a udrží v ději. Jinak klasika Felix s Gotrekem zachraňují Nuln proti skavenům aneb jak mocenské ambice mezi skaveny pokazí dobrý plán a stejně nepomůže Gotrekovi najít slavnou smrt.

BigFous
25.03.2024 5 z 5

Lepší než první díl... Líbilo se mi, že se autor nezaměřil pouze na hlavní postavy, ale že velkou část knihy věnuje hezky do podrobna Skavenům. Hned jsem si ty pletichářský příbuzný Mistra Třísky oblíbil... Hybatelem děje jsou hlavně Krysáci a Gotrek s Felixem na jejich intriky musí reagovat což byl od autora super tah..


Marquis
09.09.2023 5 z 5

Dvojka Warhammeru sa predstavuje ako čistokrvný horor, kde len čitateľ vie o skutočnej neschopnosti hlavných antagonistov, národa krysích ľudí žijúcich pod našim svetom - skavenov.

Klaustrofóbne obliehanie mesta Nuln nám predkladá hneď niekoľko plánov na dobytie rasou, ktorá sa považuje za nadradenú, no jej interné sváry im zakaždým znemožnia výraznejší postup.

Každý plán je svojský a odhaľuje nám inú frakciu skavenov, mne osobne najviac učarovali Moroví mnísi pod vedením Vilebrotha Nulla. Navyše, ako som už spomenul v predchádzajúcom komentári, dvojici hlavných hrdinov mestské prostredie pristane a zmena pracovného zaradenia z kanálnikov na vyhadzovačov v špinavej žoldnierskej hospôdke im len prospeje.

Celkovo je rozsah príjemný a King ako spisovateľ rastie, jeho Thanquol je intrigán ako sa patrí a atmosféra graduje až k nevyhnutnému boju o prežitie v uliciach Nulnu. Navyše, objavujú sa tu prvky skromného steampunku, na ktoré neskôr nadväzuje ďalší diel. Skvelá akčná a temná fantasy, ktorá sa našťastie neberie príliš vážne. A tak to mám rád. Jediné, čo zamrzí, je žalostne malý priestor pre Gotreka...

"Budeš bidlovat, dokud se tahle pramice nedostane k lodi krysáků, nebo ti utrhnu nohu a umlátím tě s ní k smrti. Vyjádřil jsem se dost jasně?"

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zabíječ skavenů v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených562x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených30x
v Knihotéce200x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

trpaslíci meč a magie Warhammer hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

William King
anglická, 1959
2000  86%Zabíječ trolů
2002  83%Hvězdný vlk
2001  92%Zabíječ démonů
2000  89%Zabíječ skavenů
2002  86%Zabíječ upírů