Každé srdce je bránou přehled

Každé srdce je bránou https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427441/bmid_kazde-srdce-je-branou-xZN-427441.jpeg 4 170 170

Děti za správných podmínek vždycky mizely: proklouzly stínem pod postelí nebo šatníkem, propadly se králičí norou a vynořily se jinde. Ale kouzelné světy nemají pro ty, co se už nehodí, pochopení. Nancy se kdysi zatoulala, ale teď už je zpátky. A neustále hledá způsob, jak se vrátit zpátky do svého světa. Její příjezd do Domova slečny Westové znamená změnu: za rohem číhá temnota a jen ona a její spolužáci mohou zjistit, co se vlastně děje. Bez ohledu na cenu, jakou budou muset zaplatit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Every Heart a Doorway , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Každé srdce je bránou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

lucisa.n
14.01.2024 1 z 5

(SPOILER) Děti se občas úplně nevědomky ztratí, vlastně se dostanou do úplně jiných světů, kde pochopí svou vlastní podstatu. Když se ale vrátí zpět “domů, jsou jiné, poznamenané, pro rodiče a okolí dost často nemocné. Proto se rodiče uchylují k tomu, že pošlou své děti pryč. Do “internátní školy určené přímo pro tyto děti. Stejně tak se to stane i Nancy. Ocitá se v Domově pro nezvladatelné děti slečny Westové a teprve s jejím příchodem se začínají dít věci..

Uff, co tohle jako bylo? Ani po dočtení nechápu, co to vlastně mělo znamenat. Ještě, že ta kniha byla fakt krátká a nestrávila jsem s ní více jak dva dny. Absolutně nepochopitelný a nevysvětlený svět, nesympatické postavy, rádoby vtipné, mluvící úplně z cesty, “achající hlavní hrdinka. Pomoc! Maličko prozradím, že se v příběhu objevovaly i vraždy, naštěstí jsem alespoň toho pachatele neuhodla a byla alespoň trochu překvapená. Tohle je jedním slovem fantasmagorie a absolutně nestála za můj čas, pardon. V zahraničí má snad kniha i pokračování, možná se tam člověk dozví víc, ale mně stačilo. Děkuji. Nedoporučuji, asi nikomu..

Ran
07.10.2023 5 z 5

Kniha se mi četla moc dobře. Autorčin styl psaní a vyprávění byl úžasný a stejně jako celý příběh.


Grohlinka
17.03.2023 3 z 5

Tahle kniha stojí a padá na postavách, které jsou zvláštní a zajímavé, stejně jako jejich světy. Osobně bych uvítala, kdyby obojí dostalo větší prostor, mnohem větší, ráda bych se dozvěděla víc. Oceňuji, že byla naťuknuta důležitá témata, jako přijeti sebe sama i ostatních takoví, jací jsou.

Veliká škoda, ze další díly nejsou přeložené, uchýlím se k originálu, a třeba jednou se dočkáme překladu, jako se některé děti dočkaly znovuotevření svých brán.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

17.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2017 - Hugo Award (Best novella)


Kniha Každé srdce je bránou v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených199x
ve Čtenářské výzvě53x
v Doporučených15x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst137x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech1x