Zrod Hordy přehled

Zrod Hordy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32575/bmid_zrod-hordy-6cy-32575.jpg 4 393 393

World of WarCraft série

< 2. díl >

Orkské klany kdysi dávno žily v idylickém světě nazývaném Draenor v relativním míru se svými záhadnými sousedy – draenei. Velitelé Plamenné legie však měli s oběma nic netušícími rasami jiné plány. Démonický pán Kil´jaeden rozehrál temnou partii s cílem nejen vyhladit všechny draenei, ale zároveň s úmyslem spojit všechny orkské klany v jedinou nezastavitelnou sílu poháněnou nenávistí a touhou po zkáze.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Rise of the Horde , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrod Hordy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

postoran-CZ
17.03.2023 5 z 5

Tak jestli má Thrall pět hvězdiček, tak jeho tatík nemůže zůstat pozadu. A lup tam Durotanovi plnou. Paní Christie Golden ten Warcraft prostě psát umí.
Děj nás provede tím, co se stalo na Draenoru, původní zemi Orků a jak se dostali do Azerothu. Dějově je první knížkou v příběhu Wacraftu. Ale nesmutněte, že máte již něco přečteno. Já mám za sebou 3 knížky (Den Draka, Vládce klanů, Poslední Strážce) a určitě to nevadí. :) Ale jestli chcete brát Warcraft knížky chronologicky, tak tady začínáte. A pokud tady začínáte, tak Christie Golden vám ukáže, že se oplatí sehnat i další knihy a ponořit světa Warcraftu nejen skrze obrazovku počítače, ale i skrze knihy, kde se budete setkávat se "starými známými".

ArkAngel
17.02.2023 3 z 5

Přírodní a kmenový národ orků je jednoho dne sveden démony, kteří je poštvou proti mírumilovným a vyspělým draenei. Přírodní magie je nahrazena temnou, k moci se dostávají diktátoři a dříve rozumný národ se proměnil v krvelačné bestie, které se neštítí zabíjet nevinné ženy a děti. Zrod Hordy skvěle ukazuje rozklad společnosti, jež může způsobit jediný člověk se sladkými slovy o budoucnosti. Je to vlastně celé smutné a také nechutné, stejně tak onen vyvolaný konflikt s draenei, který by se dal vyřešit jednoduchým dialogem, kdyby tu nevládla arogance a orkové byli ochotni poslouchat.


NovotnyJan
13.09.2022

Tak tu máme další fantasy knížku ohledně World of Warcraft.Knížka se mi dost líbila a hodnocení knihy je dle mě přiměřené výkonu autora, který to napsal. Ted už k obsahu. Orkové žijí souladu s přírodou a udržují mír s rasou Dreanii, pak ale přijde Plamenná legie a vše jde opačným směrem. Moc se omlouvám za to, že jsem snad neprozradil budoucím čtenářům moc.A přeji všem příjemné čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zrod Hordy v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených659x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených41x
v Knihotéce226x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

WarCraft herní adaptace

Autorovy další knížky

Christie Golden
americká, 1963
2010  87%Zrod Hordy
2010  78%Arthas: Zrod krále Lichů
2004  89%Vládce klanů
2011  80%Za temným portálem
2016  78%Durotan