Záblesk paměti přehled

Záblesk paměti
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26343/zablesk-pameti-26343.jpg 4 67 67

Rekall – výrobce syntetických vzpomínek za několik miliónů dolarů. Na konci jednadvacátého století udělají jeho zkušení specialisté nemožné možným a dodají tak lesku všedním existencím svých klientů. Avšak živé sny o Marsu stavebního dělníka Douglase Quaida skrývají smrtící tajemství: jeho pravou osobnost. Její majitel je pak štván zabijáky ze své minulosti, kterou objeví, a která se náhle stane hrůznou skutečností… 1. vydání. Literární zpracování slavného filmu Paula Verhoevena Total Recall.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , AG Kult
Originální název:

Total Recall , 1989


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záblesk paměti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

burianek
17.04.2023 5 z 5

Film (tedy ten původní se Švarcikem, ne tu novou blbost) miluju, knížku jsem dostal od švagra a několik let mi ležela v knihovně nepovšimnutá, protože jsem netušil podle názvu, o co jde. Ale nedám na ni dopustit, četl jsem ji tedy po shlédnutí filmu a tak nějak se mi to všechno perfektně spojilo dohromady, že jsem si to parádně užil. Navíc oceňuju konec, kde je vysvětleno víc, než ve filmu.

knihyKeMne
29.01.2023 4 z 5

Kupodivu jsem si název knihy pamatovala, ale děj už zase ne. A když jsem v tv zhlédla novější zpracování filmu (ne to s Arnoldem), neobtěžovalo mě tím pádem srovnávání s knižní podobou ani prvním filmem. Zato mě to spolu s čtenářskou výzvou pošťouchlo, abych tuto knížku přečetla znovu. No jo, oproti novějšímu filmu je to úplně něco jiného, ale díky zajímavému námětu a nesmírně čtivému sepsání (až na ty vykřičníky) mě to znovu chytlo :-D


knihyKeMne
02.07.2021 4 z 5

Knížky napsané podle filmů ráda nemám, jsou takové umělé a bez umělecké hodnoty. Tady jsem si ale dlouho myslela opak. Film jsem viděla tak dávno, že se mi jeho děj vykouřil z hlavy, a měla jsem za to, že naopak film vznikl podle téhle knížky. Ale víte co ji prozradilo? Ve chvíli, kdy je děj nejnapínavější, sklouzne autor ke stručným větám končícím vykřičníkem, který má umocňovat moment překvapení. Chytré. Ale jak říkám, bez umělecké hodnoty.

Přesto mě knížka do děje rychle vtáhla a nepustila. Líbily se mi hlavně scény, kdy jde těžko rozlišit, co je realita, a pravda může být to i to. I když závěr byl trošku přeakčnělý, v knižní podobě na mě působil trochu směšně.

Škoda toho názvu, proč se prostě nejmenuje jako film? Až si ji budu chtít přečíst znovu, určitě ji podle názvu nepoznám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záblesk paměti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x

Autorovy další knížky

Piers Anthony
britská, 1934
1994  83%Na bledém oři
1995  84%Dvojí nekonečno
1991  78%Záblesk paměti
2000  77%Chameleon a zaklínadlo
1995  88%Modrý adept