Zachraň mě přehled

Zachraň mě https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468504/bmid_zachran-me-xeV-468504.png 4 928 928

Zachraň mě série

1. díl >

Maxton Hall série

1. díl

Kniha Zachraň mě je o tom, co se všechno může stát, když studentka prestižní školy Maxton Hall v Anglii uvidí, co nemá… Taky o tom, jak se nesmělá, puntičkářská a cílevědomá stipendistka Ruby, která se dosud zajímala jen o studium a práci v Organizačním výboru pro školu, dostane do situací, které ji donutí vidět svět pravdivěji a barevněji. Rodina Ruby je docela obyčejná, ale harmonická, zatímco James je dědicem starobylého oděvního impéria a příkladem zkaženého, nevychovaného mladíka, který se snaží „užít si poslední rok na střední“. Kniha je o jejich vzájemné přitažlivosti a štěstí, které spolu nacházejí, ale o které musejí bojovat, a stále znovu jim uniká. Je o tom, jaké to je, projít se poprvé kampusem oxfordské univerzity, na které Ruby od dětství touží studovat, a přáních, která se možná splní. Jaké je, když se potkají na přijímacích zkouškách na Oxford daleko od domova… Kniha vás zve do světa dramatické první lásky, romantiky studentských let a napínavých okolností, které svět Ruby a Jamese obklopují.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Save Me , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zachraň mě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (189)

Laf
včera 4 z 5

Pěkná kniha, u které jsem si přišla jak na houpačce. Když už to vypadalo, že se James mění, tak se vždy něco stalo a on se vrátil ke svému přechozímu chování. Ale tak aspoň, že je to jen první díl a v dalších už to snad bude jen lepší a lepší. Jinak postavy jsou super a líbí se mi, že děj je zasazen na střední. Je to příjemná změna. Za mne doporučuji. Autorka nezklamala :)

miloslava3256
včera 3 z 5

PROČ? tatínek a maminka??! bože to brutálně sráží kvalitu knihy. A je to fakt blbým překladem a nebo je to tak i v originále??? dospělý mluví o otci v negativním směru a s oslovením tatínek???? jinak klasický zápletka, bohatý krasavec a chudá ctižádostivá studentka. První třetina mi přišla o ničem, až pak příběh začal mít zajímavé dění.


Butterfly340
28.04.2024 4 z 5

Zhruba před rokem jsem od Mony Kasten přečetla knihu Věřit znovu, která mě zrovna neoslovila. Ale jelikož minimálně její začátek byl vcelku nadějný, rozhodla jsem se, že autorce ještě šanci dám. A ta šance přišla s prvním dílem série Maxton Hall.

Musím říct, že Zachraň mě mě bavilo mnohem víc než Věřit znovu. Příběh si na nic nehraje, je to klasická slaďárna, kterých je na Wattpadu tucet. Avšak mě tyhle klišé příběhy baví!

Od začátku do konce je děj předvídatelný. Za celou dobu se nestalo nic, co by mě překvapilo. To mi ale ani nevadilo. Je to tak nějak uklidňující, když člověk tuší, co přijde.

Postavy byly průměrně sympatické. Z Ruby ani Jamese si člověk na zadek nesedne, ale na druhou stranu, v knize nebyl žádný moment, kdy bych je toužila proplesknout. Takže jak říkám, průměr.

Do tohohle slova by šla vlastně shrnout celá knížka. Není to nic wow, ale průšvih to taky není. Dávám solidní čtyři hvězdy, protože mě to fakt bavilo číst a celý den jsem se vždy těšila, až si večer budu moct ke knize sednout a zase pár stránek přečíst.

Přesto mi to nedá a musím zmínit i ten překlad. Tomu člověku, který do textu nasypal všechny ty "maminky a tatínky" bych už k překladu nesvěřila ani obal jogurtu. To mu to sakra nepřišlo ani trochu divný a vadivý?
Faktem ale zůstává, že už původní text asi musel stát za to. Některé scény nedávají smysl (třeba hned na začátku, kdy Jamese jeden z jeho kamarádů strčí do hrudi a James následně spadne do bazénu obličejem napřed, což prostě není možné vzhledem k tomu, že nepadal z žádné výšky a neměl čas se nějak "přetočit"), někde si musíme jako čtenáři něco domyslet a jinde zase něco odmyslet (třeba když je ve větě použito slůvko "vždy", ale vy víte, že ta situace rozhodně nenastává vždy, ale že je pro postavy nová a zažívají ji poprvé). Evergreenem pak zůstávají příliš spisovné dialogy, které jsou až nereálné, protože takhle prostě nikdo nemluví, tím spíš ne puberťáci.

všechny komentáře

Související novinky (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021


Knižní novinky (23. týden)

06.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zachraň mě v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených1 345x
ve Čtenářské výzvě131x
v Doporučených60x
v Knihotéce601x
v Chystám se číst498x
v Chci si koupit129x
v dalších seznamech17x