Vražda v kryptě přehled

Vražda v kryptě https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508159/bmid_vrazda-v-krypte-Wc2-508159.jpg 4 113 113

Záhady Redmonda a Haze série

1. díl >

Když se jednoho dne v hrobce středověkého rytíře objeví mrtvola mladého muže, případ padne na obecního konstábla Daniela Haze, který ještě sám vraždu nikdy nevyšetřoval. Podezření okamžitě padne na jediného cizince, který dorazil do vesnice Birch Hill těsně předtím, než došlo ke zločinu, ale časem se tento americký kapitán ukáže jako nečekaný přínos. Jason Redmond, bývalý voják a zkušený chirurg, Danielu Hazovi nejenže ochotně pomůže, ale také za něj ve snaze dopadnout vraha nasadí svůj vlastní život. Redmond s Hazem neznají motiv, nemají podezřelé ani dostatek stop, ale vraždu musejí vyřešit, než se jeden z nich stane další vrahovou obětí. Historický mystery thriller z druhé poloviny devatenáctého století, který skvěle vykresluje chamtivost, zločin, misogynii, rasismus, aroganci, nenávist a strach z „těch druhých“ v koloniální éře. První kniha ze série Redmond a Haze je zároveň prvním titulem úspěšné autorky přeloženým do českého jazyka.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Murder in the Crypt , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda v kryptě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Sarka25
předevčírem 5 z 5

Takhle knížka se mě moc líbila. Mám ráda knížky z 18 a 19 století a když je to k tomu detektivka tak je to skvělá volba. Hlavní postavy super a zápletka taky. Těším se na další díl.

danuus
12.05.2024 3 z 5

Pro mě, jakožto milovníka Sherlocka Holmese, byla tato kniha docela nuda. Postavy byly ploché a k žádné, kromě Micaha, jsem si nevytvořila bližší vztah. V polovině jsem se začala nudit, ale kniha se četla rychle a já nerada nechávám knihy nedočtené. Zápletka docela banální.
Vadilo mi, že jsem kolikrát pořádně nevěděla, jaké emoce má daná postava, protože byly hodně často používaná slova - řekl, zeptal se, odpověděl... a nebylo to dál rozvedené.

Ale abych nebyla jen negativní, musím napsat, že je to takové oddechové a nenáročné čtení na nedělní odpoledne.


Anette99
10.04.2024 5 z 5

Pohodová a oddychová detektivka z prostředí anglického venkova v 19. století. Oblíbila jsem si Jasona i Daniela, byť je každý z jiného těsta, vytvořili společně dynamickou dvojku.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražda v kryptě v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených127x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst116x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány viktoriánská doba historické detektivky

Autorovy další knížky

2023  84%Vražda v kryptě
2023  90%Vražda v opatství