Zakletý klášter přehled

Zakletý klášter https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514988/bmid_zaklety-klaster-VOA-514988.jpg 4 171 171

Šarkan se vrací. Po třinácti letech v zámoří, kde bojoval ve válce Severu proti Jihu a střežil právo v západním pohraničí, míří Adam Šarkan zpět na rodný Gemer. Jeho sestra Júlia ho prosí o pomoc s pátráním po svém manželovi. Zeman Henrich Belohorský totiž záhadně zmizel během hledání bájného pokladu červených mnichů někde v horách za Jelšavou. Stopa vede i na faru v nedalekých Drienčanech, kde se k výpravě připojí místní znalec pověstí Pavol Dobšinský a jeho pastorkyně Zuzana Kráľovičová. Cestou vysvitne, že Henrichovo zmizení by mohlo souviset s nedávným přepadením zásilky peněz pro správu coburgovského panství. A něco ví i obávaný baron Horváth, který vlastní dům zakázaných rozkoší a prý se paktuje s pochybnými živly. Zakletý klášter je prvním románem cyklu Šarkanovy poklady. Dobrodružný příběh s prvky detektivky, westernu a gotického hororu se dostává do rukou čtenářů s ilustracemi úspěšného výtvarníka Michala Ivana.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zakletý klášter. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

recenzienika657
28.04.2024 4 z 5

#zakliatyklastor @duro.cervenak @artisomnis

Zakliaty kláštor je moje prvé stretnutie z autorovým dielom. Nevedela som do čoho idem a aký je jeho štýl. Podľa obálky a anotácie som si myslela, že to bude skôr pre chlapskú populáciu, ale nie je to vôbec tak. Tento príbeh je pre každého. Prijemné spojenie histórie, westernu, mágie a literatúry.

Čarostrelec bol kúzelný a do príbehu mi sadol. Vedela som si ho predstaviť, čo mi pomáhali aj ilustrácie, ktoré boli skvelým rozptýlením a príbehu dodávali ten správny šmrnc. Najviac ma bavil Dobšinský. Ja som sa bavila a veľax som sa aj smiala nahlas. Toto spojenie mi sadlo.

Koniec bol už trošku moc namňa, ale aj tak chcem vedieť aké ďalšie dobrodružstvo na nich čaká.

Ďakujem @citam_teda_som za štafetu.

4

#magia #dobsinsky #historia #uhorsko #western #stafetovyzavislak #stafeta #sarkan

orinka3
18.04.2024 3 z 5

Když jsem v knihovně na poličce Nové knihy uviděla tuto knihu, bez rozmýšlení jsem po ní chňapla. Vím, že nejde o velkou literaturu, ale jaksi si nemůžu pomoct. Donedávna jsem netušila, co znamená spojení "guilty pleasure", musela jsem si to vygooglit, takže teď vím, že jde přesně o tohle. Opravdu jsem si lebedila, jakéže je to pěkné čtení. Navíc s obrázkama! Těm už jsem v knihách dočista odvykla. Takže jsem si hezky romanticky početla, už to bylo tedy trošku modernější, novější doba. Odvážné začlenění sběratele pohádek Dobšinského mi přišlo trochu moc, ale nakonec - proč ne? Když může příběhu pomáhat mystika, i skutečná postava slovenských dějin se nakonec do románu hodí. Uvidíme, jak bude série pokračovat dál.


veronika6781
26.03.2024 3 z 5

Pri čítaní tejto knihy som bola ako na horskej dráhe. Raz sa mi kniha veľmi páčila a čítanie rýchlo odsýpalo, inokedy mi niektoré časti prišli príliš zdĺhavé a kniha ma miestami nudila. Taktiež mi trvalo, kým som sa do knihy začítala. Pre mňa je toto prvá kniha od Červenáka a teda som ešte na autorov štýl písania nebola zvyknutá.

Oceňujem historické fakty, ktoré autor do deja zakomponoval. Tiež sa mi páčila postava Dobšinského a odkazy na mnohé rozprávky či povesti. Epilóg knihy naznačil, že v ďalších častiach príbehu sa pravdepodobne stretneme s väčším množstvom mystiky. Mňa ten epilóg určite navnadil aj na ďalšie knihy a som zvedavá, kam sa bude táto séria kníh uberať.

Odporúčam fanúšikom dobrodružných príbehov. Ja sa určite plánujem pustiť aj do ďalších sérií kníh od tohto autora.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zakletý klášter v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených191x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených5x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech2x