Hlavohrátky přehled

Hlavohrátky https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183144/bmid_hlavohratky-183144.jpg 5 370 370

Zámek a klíč série

< 2. díl >

Tři sourozenci Zámkovi přežili strašlivý vražedný útok ve vlastním domě, který stál život jejich otce. Ve chvíli, kdy si začínají znova dávat dohromady své životy, objeví malý Bóďa starý klíč s naprosto neuvěřitelnou schopností. Co myslíte, že by se stalo, kdybyste dokázali překonat vlastní strach, zvládnout jakoukoliv dovednost nebo naučit se jakémukoliv druhu umění tak jednoduše, jako kdybyste otočili klíčem v zámku? Možná by vás to stálo život, zvlášť kdyby se do toho vložil Kulišák, zapřisáhlý nepřítel rodiny Zámkových. Druhý díl série Zámku a klíče scenáristy Joe Hilla, doprovozený halucinogenními kresbami Gabriela Rodrigueze, ve vás zanechá nezapomenutelný zážitek.... celý text

Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Head Games , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlavohrátky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (58)

Vera Silent
28.12.2023 4 z 5

Přesně. Děj je sice pořád zajímavý, ale moc se neposunul a také jsme ve fázi, kdy hlavním hrdinům nic nedochází a zaporakovi projde všechno, protože to je ta největší definice zla (?). Snad budou další díly zase trochu vyváženejsi.

ludek.n
13.12.2023 4 z 5

„Než větší obavy je třeba míti ne z toho, co do hlavy sobě vložili, však z toho, co z hlavy své vyjmuli.“ Druhé pokračování Hillova Zámku a klíče se nese ve znamení Lebečního klíče, který na konci předchozího dílu objevil Bóda Zámek. Vyzkoušejí si ho postupně všechny děti Zámkovy, ale největší význam má pro Lucase Caravaggia alias Zacka Wellse, který s ním má své vlastní plány. Joe Hill tentokrát poněkud ubral na překvapivých zvratech a zápletku očesal tak, že dějová linka neposkočí o mnoho vpřed, zato se pohrouží do psychiky jednotlivých postav. Rozebereme si jejich tajné sny, strachy a vášně, abychom umocnili tajemství rodiny Zámkových. A to jak v současnosti, tak v minulosti. Hlavohrátky oproti svému předchůdci působí mnohem zdrženlivěji a jen zdráhavě vyjevují důležitá fakta. Záměrem nejspíš bylo, zahalit tajemství Klíčova ještě neproniknutelnější rouškou záhad, což ne vždy bývá ku prospěchu věci. Děj totiž stagnuje, a kde není nosný nápad ani sebevětší mystika nepomůže. Alespoň že se můžeme spolehnout na mistrovství Gabriela Rodrigueze, jehož kresba jeho opět na hranici geniality a už jen pro to fantastické pokoukání se stojí o tuto knihu zajímat.


Kopta
04.08.2023 4 z 5

Trochu utahanější, ale stále dobré. Jen mě irituje to české přechýlení s Bóďou atd.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hlavohrátky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených468x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených26x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

děti záhady komiksy horory démoni

Autorovy další knížky

Joe Hill (p)
americká, 1972
2013  85%Vánoční říše
2010  80%Rohy
2016  82%Ohnivý muž
2011  91%Vítejte v Lovecraftu
2007  78%Černá krabice