Tajomstvá zámku Ashmore přehled

Tajomstvá zámku Ashmore
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490599/bmid_tajomstva-zamku-ashmore-mFt-490599.jpg 4 105 105

Zámek Ashmore série

1. díl >

Ten deň v roku 1901 bol na poľovačku ako stvorený. Tragická nehoda počas lovu však pripraví o život grófa Staintona a obyvateľom zámku Ashmore spôsobí krušné chvíle. Zámok získa nového majiteľa, ktorým je grófov najstarší syn Giles. Ten z vyhliadky na dedičstvo nie je veľmi nadšený. Musí obetovať svoj dovtedajší život, prácu archeológa a vymeniť horúci Egypt za nenávidené, pochmúrne Anglicko. A nielen to, veľmi skoro zistí, že okrem titulu zdedil po otcovi aj značné dlhy. Existuje len jediný spôsob, ako rodinu zachrániť pred bankrotom. Musí sa výhodne oženiť. Kitty Bayfieldová, dcéra zámožného baroneta, je vo veku vhodnom na vydaj. Spoločnosť jej robí dlhoročná priateľka Nina, ktorá ju sprevádza aj pri uvedení do spoločnosti. Mladé ženy sú veľmi odlišné. Zatiaľ čo Kitty je plachá a zakríknutá, Nina je výrečná a vášnivá a veľmi rýchlo si získa Gilesovo srdce. Ten sa bude musieť rozhodnúť - dá prednosť láske alebo manželstvu z povinnosti? Šťastie sa zdá nedosiahnuteľné, no niekedy ho človek nájde na tých najnečakanejších miestach.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Secrets of Ashmore Castle , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajomstvá zámku Ashmore. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Shardlake
19.11.2023 5 z 5

Děj knihy je svižný a osudy hlavních postav i těch v povzdálí se krásně promíchávaly. Těším se na pokračování a věřím, že jako v "Dynastii Morlandů" autorka napíše více dílů a postupně nám odhalí i podrobnosti ze života služebnictva. Doporučuji.

eva-lupen
08.11.2023 4 z 5

Oproti sérii ´Za války´ kvalitou docela sešup dolů. Čtivé to sice je, ale spíš to připomíná červenou knihovnu a je tam fůra zbytečné vaty. Taková víc oddechovka než historický román. Zkusím druhý díl, třeba se to zlepší.


Vojslava
10.09.2023 4 z 5

Příjemné počtení zcela v autorčině stylu; jsem zvědavá kolika dílů se dočkáme a jestli vyprávěcí linie "panstvo" bude nadále zajímavější než "služebnictvo", které až tolik prostoru nedostalo (zejména ve srovnání s Panstvím Downton, které bylo v tomto ohledu mnohem vyváženější). Zkrátka a dobře zůstává zvědavost na pokračování, určitě pro relax po pokračování sáhnu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Chladné stopy, Útěk z pekla, a další knižní novinky (14. týden)

03.04.2022


Knižní novinky (11. týden)

13.03.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajomstvá zámku Ashmore v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených140x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených4x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst148x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech6x