Zasněžené příběhy přehled

Zasněžené příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524646/bmid_zasnezene-pribehy-6530fc6892a4c.png 5 31 31

Vydejte se spolu s životem zlomenou Adrianou na pobyt v horské chatě, kde zjistíte, že i osamělé duše mohou prožít veselé Vánoce. Rytíř Dyslav vás provede z Třetí křižácké výpravy zpět do českých zemí, kde se pokusí nalézt v lidech dobro a trochu toho štěstí. Mladá vysokoškolačka Vanda vám představí svět gospelu ve spojení s brigádou v baru. A hlavně svého kocoura Raracha, který zachrání nejen její Vánoce. Edita je workoholička, která se prací snaží vyrovnat se smrtí svého nejlepšího kamaráda a tím, že je i po třicítce single. Po obdržení tajemného adventního věnce se v jejím životě začnou dít nevysvětlitelné věci. Šlechtična Annetta vám nakonec dokáže, že ženská síla překoná nejen předsudky okolí, ale také nepřízeň osudu. Možná jí ke štěstí dopomůže i z lásky darovaný domovní zvon.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zasněžené příběhy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

lulucinax
18.05.2024 4 z 5

Soubor pěti povídek od méně známých českých autorů mě mile překvapil. Všechny povídky byly velmi čtivé, neotřelé a originální a tak různorodé. Třeba thrillerovou povídku nebo povídku z přelomu 12. století jsem vážně nečekala. První povídka mi připomněla romantické útěky Julie Caplin. A poslední dvě povídky byly pohádkové až zázračné.
A kdy jindy než o Vánocích bychom měli věřit na zázraky? :)
Po přečtení ve vás zůstane takový hezký pocit a ten bude ještě hezčí tím, že výtěžek z prodeje knihy jde na opuštěná či týraná zvířata.

Jidu
04.03.2024 5 z 5

První povídka mě totálně dostala. Osamělá žena, smutek, zhrzenost, ale i romantika a láska, to vše se na pár stránkách nachází. Držela jsem jí neskutečně palce, aby našla, co hledá. Bravurně vykreslené emoce. To jsem si poplakala.

Druhá povídka nás vtáhne do doby krutých Křižáckých výprav, kdy válkou zničený a vírou zhrzený voják přijíždí zpět do své vlasti. Líbilo se mi, jak bylo podáno těžké téma, ale že to zase nebylo jen o něm. Krásná historická povídka o znovunalezení své víry.

Třetí povídka byl takový poctivý thriller.. Mooc se mi líbila (jako všechny) a žánrově mi byla nejblíže. Proto jsem samozřejmě věděla co hledat a na vše přišla hned. Ale spokojenost. Co dokáže důvěra v nesprávnou osobu udělat.

Ve čtvrté povídce autor zabrousil do fantasy. Magické svíčky, co se zapalují samy a přináší omamnou vůni? Co by to mohlo být? Hlavní hrdinka, která hledá samu sebe v osobní rovině a trápí ji velká ztráta, tak ta mi přirostla k srdci neskutečně. A ještě víc její kamarádka.

A v poslední povídce se ocitáme v 18. století, kdy mladá hraběnka musí snášet svého manžela a celkově nastavené standardy, ale její odhodlanost a i shoda okolností ji dovedou někam úplně jinak.

Celkově je kniha skvost, doporučuji všemi deseti. Přiznávám se, tohle jsem nečekala. Nadšená jsem!!


domiii97
19.02.2024 5 z 5

Sborník Zasněžené příběhy je již druhým vydaným v rámci projektu Kde autoři pomáhají. Pomoc ze Zasněženek se zaměřila na zvířata a to na mělnický útulek Dog Planet, z.s. a podobné instituce. Autoři, jenž do sborníku přispěly svými literárními díly, se vzdali nároku na honorář. Jejich rozhodnutí je umocněno solidaritou, která v předvánočním/zimním čase dává naději na lepší život všem tvorům.

Každý z autorů dal do svých novel naději na lepší zítřky a možnost, že se vše jednou v dobré obrátí.
Každý příběh je jiný. Čtenář se nebude nudit díky střídání žánrů. Přečte si příběhy z přítomnosti, středověku, s dávkou akčního napětí, nadpřirozena i v období po konci Velké francouzské revoluce. Zabývají se závažnými tématy, z nichž některé jsou ve společnosti tabu a jsou tam i takové, kterým by se dalo těžko uvěřit.
Příběhy pohladí po duši. Čtenář si popláče, zasměje se a pozastaví se nad svým vlastním životem a vykonanými skutky. Zasněženky se nemusí číst pouze ve vánočním období, ale kdykoliv, kdy na člověka přijdou chmury.

Děkuji tímto @maryshine_svetknizek a @kdeautoripomahaji za poslání recenzního výtisku a možnost spolupráce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zasněžené příběhy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

pro ženy

Autoři knihy

Sarah Parsley (p)
česká, 1973
Jana Jánská
česká, 1979
Marie Hamáková
česká, 1990
Michal Zmítko
česká, 1981