Zatmívačka přehled

Zatmívačka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451722/bmid_zatmivacka-Loc-451722.png 5 111 111

Hollywood, 1948: Noirový film uvízlý v nekonečných přetáčkách. Scenárista pronásledovaný nočními můrami z války. Podezřelá smrt filmové hvězdičky. Podezřelá minulost její náhradnice. Filmový magnát a šéf jeho bezpečnosti, kteří jsou ochotni udělat cokoliv, jen aby se kamery nezastavily – zatímco Rudá panika a černá listina začínají trhat město na kusy. Velkolepá detektivka, ve které jde o mnohem víc než jen o vraždu – ZATMÍVAČKA je dosud nejambicióznějším komiksovým románem noirových mistrů Eda Brubakera a Seana Phillipse, vytvořeným ve spolupráci s oceňovanou specialistkou na barvení Elizabeth Breitweiserovou. Toto luxusní vydání obsahuje v jednom svazku kompletní příběh a přes padesát stran bonusů, které zachycují vznik celého díla. „Brubaker a Phillips jsou – podobně jako Scorsese a De Niro – bezkonkurenční mistři své disciplíny. Každý nový titul od ostrostřelců, kteří vypálili FATALE a CRIMINAL, představuje důvod, proč žít.“ JOE HILL, autor románů ROHY, OHNIVÝ MUŽ a komiksu ZÁMEK A KLÍČ „Kriminálka, která vypadá jako HLUBOKÝ SPÁNEK a čte se jako jedna z nočních můr Jamese Ellroye.“ FRANKIE BOYLE „Ještě nikdo – v žádném žánru – nevystihl okázalou krizi osobnosti, sebenenávist feťáckého rauše a celé to trapné, ponižující, umělecké i erotické peklo Hollywoodu tak brilantně jako Brubaker a Phillips v ZATMÍVAČCE.“ JERRY STAHL, autor knih PERMANENT MIDNIGHT a I, FATTY... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Fade Out , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zatmívačka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

janina66
12.05.2024 4 z 5

Temný až deprimující komiks z poválečných let. Filmový průmysl a jedna vražda. Žádná postava není vyloženě kladná, či šťastná. Všichni mají své temné stránky. Alkohol a další.

Hadati
22.12.2023 4 z 5

Klasický Brubakerův styl, kdy temné příběhy z kriminálního prostředí mění za stříbrná plátna Hollywoodu. Tedy spíše to, co se odehrává v pozadí stříbrného plátna. Při probírání se tímto komiksem na vás padne melancholie, protože žádný z účastníků tohoto příběhu není šťastný. Téměř každý má nějaké kostlivce ve skříni a nikdo nevyjde s čistým štítem.

Ústředním motivem je prošetřování vraždy jedné mladé herečky, díky čemuž vyšetřující dvojice objevuje čím dál více temných hollywodských tajemství. A jak je u Brubakera zvykem, ani hlavní hrdinové příběhu nezískají u čtenáře moc sympatií, přestože se snaží vyřešit vraždu.


dr.horrible
02.12.2023 4 z 5

Príbehovo nie úplne originálna atmosférická pecka so skvelými postavami (najviac som si obľúbil Dottie).
Možno ešte jedna výčitka: Tých pár hrátok s formou zato nestálo, toto skrátka malo byť celé v čiernobielej. 90%

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020


Citáty z knihy (12)

Vždycky když měl okno, probíhalo rozpoznání prostřednictvím drobností.


Když vystřízliví, tak ti dokonce řekne pravdu o svých lžích.


Už předtím viděl šéfy studií, kteří se zamilovali do hereček. Poté, co si je předělali k obrazu svému.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Zatmívačka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených15x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech5x