Zavátý život přehled

Zavátý život https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70864/bmid_zavaty-zivot-1Pb-70864.png 5 152 152

První vydání devíti povídek ze života pravěkého tvorstva. Povídky z pradávna, v nichž je napínavě vylíčen boj pravěkých ještěrů o přežití, pochází z dílny předního a mezinárodně uznávaného paleontologa J. Augusty, který proslul společně se Zdeňkem Burianem díky rekonstrukcím pravěké flóry a fauny. Napínavé líčení dramatických událostí a těžkých osudů je doplněno doslovem, jenž objasňuje, zda se tyto příběhy opravdu mohly stát a z jakých skutečných paleontologických nálezů vycházejí. Jedinečným zážitkem jsou vynikající ilustrace Z. Buriana.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zavátý život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Bedřich63
23.04.2024 5 z 5

Po třech knihách, které obsahovaly Burianovy ilustrace a mapovaly celé jeho velkolepé dílo, jsem se dostal i ke knize, kterou Zdeněk Burian ilustroval.
Moje volba padla na Zavátý život. Josef Augusta je skvělý vypravěč, každá povídka je trochu jiná, dohromady dávají úžasný obraz života v pravěku. Doplněno o krásné kresby to nemá chybu.
Určitě si přečtu další knihy, které tato dvojice spisovatel-ilustrátor společně vytvořila. A jak jsem si slíbil, postupně se podívám i na jiné autory, pro které knihy také ilustroval Zdeněk Burian.

Janizoun
06.12.2023 5 z 5

Úžasné, dechberoucí pravěké čtení pro mládež, kde nás kniha seznamuje s dřívějším nelítostným životem a obsahuje naprosto nádherné ilustrace Zdeňka Buriana, to skrývá tato nádherná kniha "Zavátý život". Tato možná dnes už zapomenutá kniha, osloví určitě i dnešní generaci dětí, tak jako oslovila i mé děti a to i přesto, že to pro ně bylo i velmi smutné čtení.


n.ezn.amy
06.11.2023 5 z 5

Překrásná kniha, která mě svým obalem a nádhernými ilustracemi Zdeňka Buriana od malička lákala v naší domácí knihovně. A když jsem už konečně uměl číst, tak bylo úžasné vstoupit do dávného světa pravěkých zvířat a tehdejší nedotčené přírody. Kniha přibližuje hlavně období druhohor a třetihor, kdy tehdejší život dokázal být i hodně krutý a nemilosrdný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zavátý život v seznamech

v Přečtených194x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených18x
v Knihotéce192x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech6x