Život na ostro přehled

Život na ostro https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229365/zivot-na-ostro-Ex0-229365.jpg 4 398 398

Setkat se po osmi letech od maturity se všemi někdejšími spolužáky a spolužačkami by mohlo být fajn, kdyby drobná tmavovláska Veronika, hlavní hrdinka knihy, neměla pocit, že takřka všichni její přátelé jsou mnohem úspěšnější a v osobním i profesním životě spokojenější než ona. Veronice, které se nepodařilo dostat na vysněnou veterinu, nepřináší práce ve wellness hotelu žádné uspokojení, považuje ji za jakési provizorium. Stejně dočasné je i její bydlení v podnájmu u kamarádky a spokojená není ani v lásce, protože ta pravá se jí stále vyhýbá. Veronika by už chtěla začít žít svůj dospělý život „na ostro“ a bez všech nejistých provizorií – vdát se, mít rodinu, vlastní byt... Po srazu s gymnazisty a především po setkání s dávným idolem se zdá, že by se tohle všechno konečně mohlo změnit – a také se změní! Stačí, aby přeskočila jiskra, správně zafungovala chemie a Veronika najednou užívá života plnými doušky. Života, ve kterém není nouze o lásku, sny, touhy, štěstí, osudová setkání ani dramatické okamžiky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život na ostro. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

palka452
03.03.2024 5 z 5

Stará dobrá Lanczovka

michaela5714
28.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Po dlouhých letech jsem si přečetla další "lanczovku" a mám chuť je přečíst zase všechny! Mně se kniha opravdu moc líbila. Pozor, budu spoilerovat.
Veronika celkem normální holka, já jsem se v 29 taky cítila pořád na 20, ale tady v komentech by každej čekal, že se už bude chovat jako důchodkyně
První půlka knihy idylka, líbilo se mi to a úplně jsem se bála, jaký zvrat přijde, ale tohle byl mazec... Nechápu vůbec proč se Tibor k tomu postavil takto, nebyl pro něj problém, že budou mít dítě, což je obrovská životní změna, ale utekl od toho, že má holku v nemocnici? Trochu nepoměr. Matyáš sympaťák, ale já bych ráda ještě v knize našla prostor pro vysvětlení Tiborova chování, prostě mi to tam nějak celý nesedlo. Kniha mě citově zasáhla a asi 2 dny jsem na to pořád musela myslet, nemohla jsem v sobě ten příběh nějak uzavřít... Doufám, že ještě najdeme zmínku v další knize.


Sabča817
11.08.2023 3 z 5

Ta přemíra štěstí mi byla až podezřelá.... Jsem ráda, že pak nastal zvrat jinak bych tu knihu zahodila.... Nicméně, ty starě knihy jsou nejlepší! Přijde mi, že autorka popisuje dospělé ženy stále jako kdyby měly zastydlou pubertu nebo co.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život na ostro v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených651x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených20x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst103x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

láska pro ženy milostné romány kamarádky

Autorovy další knížky

Lenka Lanczová
česká, 1964
2019  81%Těžká noc
2014  80%Život na ostro
2013  81%Dvakrát dospělá
1997  84%Znamení Blíženců
2009  84%Pošeptej po větru