Zlatá brána přehled

Zlatá brána https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59040/zlata-brana-59040.jpg 4 21 21

Série dvanácti příběhů, v nichž se autor pokouší spojit psychologický a kriminální žánr.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá brána. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Radeon
29.03.2024 3 z 5

Líbilo se mi to vylíčení komunistická éry těsně před Sametem, kde se píše o všech těch známých legendárních pojmech té doby a do toho zasazené detektivní příběhy s osobitým detektivem a jeho moudrostí o životě.

trudoš
26.11.2023 3 z 5

Lepší, než o pár let mladší Lví dvůr, ale v základě stejné. Jakoby si Vojtěch Steklač nevěděl rady s vyústěním povídek a tak to prostě v závěru vždycky nějak zpytlíkuje, aby čtenáře překvapil a zároveň se neopakoval. Kvůli tomu zápletka ne vždy má logiku, ale na to se tady tak úplně nehraje. V pozadí se přitom nenápadně vyvíjejí osobní vztahy obou hrdinů, ovšem i v tomto případě bez překvapení, přičemž konflikty nejsou ani využity k nějaké výraznější katarzi, takže vlastně netuším, proč se tím autor zabýval. Snad aby postavy polidštil a dal jim do vínku stejné problémy, jako máme my ostatní obyčejní smrtelníci. Výsledek však působí natolik seriálově, že si nás asi spletl s nevalně placenými herci.
Naneštěstí to základní, na čem má tandemová detektivka stát – chemie mezi ústřední dvojicí vyšetřovatelů – nefunguje. Mladý se až příliš ostentativně snaží předvést morálně na výši, jen aby se ukázalo, o kolik je na tom starší lépe. Bohužel žádný Bodie a Doyle, ani Holmes a Watson se nekonají.


Hemingway178
10.06.2023 3 z 5

Tak já půjdu proti proudu. Kriminální případy byly to nejméně zajímavé na celé knize. Krátké spíš psychologické studie jak z nedělní přílohy novin. Ale ....! Protože je pan Steklač výborný spisovatel, což dokládá i jeho rozptyl od dětských až po psychologické knihy, tak dokázal stvořit nejen živé bytosti, s nadporučíkem Váněm bych k Plaváčkovi zašel kdykoliv, ale navíc vytvořil knihu plnou úžasně plynoucích dialogů plných, pro tohoto spisovatele zcela typicky, humoru.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá brána v seznamech

v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst4x
v dalších seznamech1x