Prokletá přehled

Prokletá https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516880/bmid_prokleta-RJ1-516880.jpg 4 55 55

Zlatá série

< 2. díl

Strhující rozuzlení temného pohádkového příběhu od autorky Měsíčních kronik. Blíží se Nekonečný měsíc. Král duchů hodlá zajmout jedno z božstev a vyslovit přání, aby se jeho milovaná Perchta vrátila z podsvětí. Serilda a Zlat se mezitím pokoušejí zlomit kletby, které poutají jejich duchy k prokletému hradu Adalheid. Brzy se však ukáže, že královu touhu po pomstě neuspokojí jediné přání a jeho záměry mohou změnit říši smrtelníků navždy. Dokážou Serilda a Zlat překazit jeho temné plány, vyřešit záhadu Zlatova zapomenutého jména a ochránit své nenarozené dítě?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Cursed , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Fortuna7
08.05.2024 3 z 5

První polovina mě nebavila, trápila jsem se s ní skoro 14 dní, dokonce jsem měla chuť knihu odložit. Hodně mě iritovalo chování hlavní hrdinky a říkala jsem si, kdy se ten příběh konečně trochu hne...
To se ale naštěstí stalo cca 200 stran před koncem a já jsem knihu dočetla během jediného dne. Najednou mě bavila zápletka, byla jsem zvědavá, jak to celé dopadne a líbily se mi emoce, které autorka do příběhu dostala. Závěrečná bitva je výborně napsaná a konec je až dojemný.
Celkově hodnotím sérii jako nadprůměrnou, ale hlavně neskutečně oceňuji námět, protože Rampelník je úžasná pohádka, která si retelling zaslouží.

Ančísek
01.05.2024 5 z 5

Zlatou jsem si velmi oblíbila, a tak mě mile překvapilo zjištění, že má pokračování. A jaké!

Prokletá je ještě více napínavá, vzrušující, thrillerovitější, dojemnější a magičtější. Nenechala mě vydechnout, dokud jsem nedočetla.

Jsem moc ráda, že se vyřešila otázka ztracené matky, to byl teda hukot a takový zvrat jsem nečekala. Placák, tatínku :D

Jediný chybějící dílek bylo nepojmenování nejnovější objevené postavičky, docela by mě to jméno zajímalo, když mají takovou moc :D :)


miskami19
30.03.2024 5 z 5

V Prokleté se autorka krásně vrací k pohádkám a vypravěčství, z kterého celé fantasy povstalo. První půlka knihy se poněkud táhla, přesto to knize na ničem neubírá. Už první díl byl dost temný, což se mi nesmírně líbilo. Je to něco jiného, co vybočuje, a vypráví si to své. Přišlo mi zajímavé využití tolika germanských slov, určitě to zase přidává určitou atmosféru. Příběh je seskládan tak, že není úplně jasné jak bude přesně pokračovat. Těšila jsem se na konec, který by mohl být i více rozveden, ale to už je o úhlu pohledu. Rozhodně skvělý atmosférický a čtenářský zážitek. Jen český překlad mohl vyjít s trochu větším písmem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletá v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Marissa Meyer
americká, 1984
2012  89%Cinder
2018  85%Renegáti
2014  93%Cress
2013  91%Scarlet
2016  92%Winter