Zlatá ústřice přehled

Zlatá ústřice
https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97358/zlata-ustrice-97358.jpg 4 4 4

Dobrodružný román líčí příběh dvou anglických letců, kteří za druhé světové války potopili u pobřeží severní Afriky německou loď, vezoucí zlato, šperky a peníze pro Rommela a kteří se po válce pokusí zorganizovat vyzvednutí tohoto Rommelova pokladu vzhledem k tomu, že vědí, že poklad není ve vraku potopené lodi, nýbrž ve vraku záchranného člunu. Celá akce je provázena nástrahami bývalého kapitána potopené lodi – válečného zločince, avšak nakonec se zdaří.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

The Golden Oyster , 1965


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá ústřice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Pavelpi
01.04.2019 4 z 5

Je to knížka na jedno přečtení.Víckrát jí nemusím.Je sice čtivá,ale někdy autor docela přehání.Jinak to ale jde a proto čtyři hvězdy.

BabaJaga11
20.07.2018 4 z 5

Útlá knížka, ale na delší cestování vlakem ideální. Je tam napětí a dobrodružství i milostná zápletka, budete cestovat po moři i vzduchem a dokonce i pod vodou. Ačkoli příběh sám je smyšlený, alespoň dle tvrzení autora, popisované historické události (potopení lodi s Rommelovým pokladem, pokusy o jeho vyzvednutí) jsou pravdivé. Kniha končí šťastně, i když jste napínáni až do poslední chvíle, zda hlavní hrdina, vdovec a otec tří dětí, vůbec přežije. Řekněme, že někde je to až trochu moc přitažené za vlasy, proto dávám čtyři hvězdičky, ale kniha se mi celkově líbila. Dala jsem ji do nádražní knihovny v Českých Budějovicích, takže budete-li mít štěstí, můžete si ji tam půjčit :-).


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá ústřice v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce6x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

lodě poválečná doba hledání pokladů

Autorovy knížky

Donald Gordon
anglická
1970  80%Zlatá ústřice