Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat přehled

Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230467/bmid_zodiac-nejnebezpecnejsi-ze-vsech-zv-230467.jpg 4 99 99

Ve svých devětatřiceti letech se Gary Stewart setkal s biologickou matkou a začal pátrat i po tom, kdo je nebo byl jeho otec. Po dvou letech v něm začalo klíčit hrůzné podezření – jeho otec rozhodně nebyl dobrý člověk. Přes pochyby, zda se vůbec chce dozvědět něco dalšího, investoval další roky do pátrání a po dvanácti letech prohlašuje: „Jsem si naprosto jistý, že můj otec byl Zodiac.“ Spolu s osvědčenou autorkou zaměřenou na kriminalistiku sepsal vše, co během let zjistil, a předkládá světu zbeletrizovaný portrét svého otce, jeho profil, traumata a způsob myšlení. Předkládá i fakta, která ho dovedla k hrůznému poznání.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Most Dangerous Animal of All , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Rade
09.05.2023 3 z 5

Náhodný úlovek z knihovny. Nejdřív mě zklamalo, čekala jsem něco jiného, spíš literaturu faktu, takže jsem se do četby zprvu ani nechtěla pouštět. Nicméně jsem posléze, z nedostatku jiného čtení, většinu knihy přečetla.
Nakonec docela zaujalo; jedná se o ryze osobní příběh muže, který byl jako malé opuštěné miminko adoptován a v dospělém věku, poté, co se setká s biologickou matkou, začíná pátrat i po osudu vlastního otce. A dochází k zajímavým, až šokujícím zjištěním. A tady se příběh přehoupne částečně do literatury faktu a do detektivního pátrání po masovém vrahovi zvaném Zodiac.
Ano, občas takové americky přepjaté, překlad úplně šílený, ale příběh, včetně zajímavé, lehce ujeté postavy autorova otce Earl Van Besta Jr., mě přece jen trochu strašil v hlavě. A to dokonce bez toho, že by autorův otec nutně musel být "slavný" Zodiac. V tomto je víceméně otevřený konec - aspoň pro mě - spíše plusem.
A další plus za fotografickou přílohu i za to, že kniha mě přivedla k filmu Zodiac režiséra Davida Finchera s Jake Gyllenhaalem v hlavní roli.

Petkona
13.11.2022 5 z 5

O Zodiacovi už jsem jednu knihu četla a i když tam nebylo moc nových informací, mně se líbilo to zpracovaní a pojmutí autora. Byly tam vlastně doložené důkazy a srovnání rukopisů a celkově to bylo lepší než ta první kniha kterou jsem četla. Bylo tam hodně podrobností o vrahově mládí a to bylo velmi zajímavé. Pro mě to je tedy další zajímavá kniha ohledně tohoto případu a já jsem velice spokojená.


blackoutzuzi
04.07.2022 2 z 5

Tohle pro mě bylo dost zklamání, žádné nové informace jsem se nedozvěděla, četlo se to těžko.. Nezajímavý text jak po literární stránce, tak po obsahové.. Velké zklamání, na tuhle knihu jsem se moc těšila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených162x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených7x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x