Zoopisník Miroslava Bobka přehled

Zoopisník Miroslava Bobka https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377447/bmid_zoopisnik-miroslava-bobka-zapisky-r-cmR-377447.jpeg 5 84 84

Zoopisník ředitele Zoo Praha obsahuje přes sedmdesát kapitol, ve kterých vás autor seznámí s mnoha pozoruhodnými zvířaty a lidmi. Poznáte zákulisí pražské zoologické zahrady a seznámíte se s dobrodružným světem pouští a pralesů. Více i méně vážná témata, která autor podává neotřelou a odlehčenou formou, zakončují překvapivé pointy a poprvé je doplňují zcela unikátní fotografie. Víte, kudy cestují kvakoši? Jak to bylo s lanovkou v pražské zoo? Kdo založil muzeum bobků? Kdy se slaví Světový den luskounů? Jak se daří pražským koním Převalského v Mongolsku? Který živočich je nejrychlejší? Kudy v Kamerunu jezdí Toulavý autobus? Kolik má Zoo Praha zvířecích obyvatel? To všechno a mnohem víc se dozvíte, když si přečtete nový Zoopisník Miroslava Bobka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zoopisník Miroslava Bobka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

KnihománieN
19.11.2023 4 z 5

Na letošním ročníku knižního festivalu Svět knihy jsem se zúčastnila besedy s ředitelem pražské zoo Miroslavem Bobkem. Mluvil neskutečně zajímavě, například o způsobu pojmenovávání zvířat, a to mě dovedlo až k této knize.
Tento zápisník, členěný do krátkých literárních útvarů, v sobě nese mnoho zajímavostí a také poselství.
Miroslav Bobek vás zve k povídání o zvířátkách, které bleskurychle uteče a přinese vám nové poznatky. Nebo jste snad předtím věděli, co všechno zvířata dělají, když to přeženou s pitím? Že žraloci jsou vysazení na učitelky? A co takový olgoj chorchoj, co to vůbec je? Já tedy ne. Odpovědi na tyto otázky najdete právě zde.
Je to čtení nejen ze života naší největší zoo, ale také ze života samotného autora. O své vášni, tedy zvířatech, promlouvá a píše s neskutečnou láskou, což se samozřejmě neobyčejně dobře čte. Atmosféra je pro mě v knihách vždy jeden z rozhodujících faktorů u hodnocení a tady jsem se v ní cítila velmi příjemně.
Spolu s láskou v zápisníku odhaluje Miroslav Bobek i své obavy. Vyzývá čtenáře k ochraně zvířat, upozorňuje na ohrožené druhy, seznamuje nás se způsoby záchrany a ukazuje jak je v některých zemích těmto tvorům ubližováno. Vysílá tak do světa veledůležitou zprávu. Smekám před všemi, kteří jakýmkoliv způsobem pomáhají, před ochránci i před panem ředitelem.
Podstatná výhoda tohoto knižního vydání jednotlivých sloupků je právě délka. Každý sloupek není delší než pár stran a tím ze sebe činí vhodný text ke čtení třeba na autobusové zastávce, kde času není mnoho a vy se pak nemusíte bát vytržení z příběhu. Jsou to prostě takové jednohubky.
A k tomu fotografie. Perfektní doplněk, který zápisníku dodá ještě větší pestrobarevnosti!
Pokud jste zvídavými čtenáři nebo milovníky zvířat, tak vám tato kniha určitě přinese chvíle radosti.

Atisa
26.07.2023 5 z 5

Tuto knížku jsem si koupila při návštěvě pražské zoo. Přečetla jsem ji během pár dní a moc mě bavila, ačkoli krátké příběhy, které na sebe nenavazují, nemám příliš v oblibě. Tyto kapitolky mě navnadily, abych si o tématech přečetla něco dalšího, podrobnějšího. Gorily, koně Převalského... jejich záchraně se pražská zoo asi věnuje nejvíce, nejvíce mě zaujaly. Určitě jsem se díky této knížce dozvěděla spoustu zajímavostí ze života zoologické zahrady. Doporučuji, ale četba musí být spojena s návštěvou zoo :)


DomYell
13.11.2022 5 z 5

Prazska Zoo me bavi. Obecne vsechny zoologicke me bavi, ale Praha je na pomezi tuzemskych zahrad vysoko vycnivajici, jak kdyby se alespon kousku Prahy slava hvezd dotykala :)
Jsem rad, ze nasledovnikem pana Fejka se stal pan Bobek. Jake lepsi prijmeni by reditel zoo vlastne vubec mohl mit? :)
Ac pres pomerne hluboke znalosti z rise zvirat, tak i zde jsem objevil veci, ktere jsem nevedel, nebo me ani nenapadlo se po nich zjistovat a ma touha videt nekdy Goby zase o kousek narostla. Vlastne bych to nazval reportaze, doprovozene fotografiemi a nebo jeste jinak, rikejme tomu okna do rise zvirat. Otevrete ho, vidite, neco se dozvite, zavrete a jdete otevrit dalsi vedle.
Prijemne cteni

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zoopisník Miroslava Bobka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených12x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x