Ztracen na Hedvábné stezce přehled

Ztracen na Hedvábné stezce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483059/bmid_ztracen-na-hedvabne-stezce-NAl-483059.png 5 38 38

Pojďte se společně se mnou ztratit ve vyprahlých pouštích nebo pod hřebeny vysokých hor a objevit starodávná města, která po staletí určovala chod dějin. Projeďte se mnou starodávnou karavanní trasu z Evropy do Číny, kterou ještě žádný Čech sám po zemi a na jeden zátah nezdolal! Kniha je plná dobrodružství, neuvěřitelných příběhů, dobrosrdečných lidí, ale i nebezpečí. Na téměř šesti set šedesáti stranách vyprávím příběh, který může zažít každý z nás, pokud se rozhodne ze dne na den změnit svůj život a vydat se do neznáma. Společně projedeme Turecko, Írán, Arménii, Gruzii, Abcházii, Ázerbájdžán, Turkmenistán, Uzbekistán, Kyrgyzstán, Kazachstán, Tádžikistán a putování zakončíme v Číně. V knize také naleznete spoustu informací o jednotlivých místech, historii, poznáme společně nejrůznější etnika a jejich zvyky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracen na Hedvábné stezce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

soukroma
17.03.2024 4 z 5

Hodně obsažné až rozvláčné vyprávění, bez podrobných mapek (jen jedna velmi rámcová) a plánů cesty (kolikrát se opakovalo, že vůbec neví, kde bude ten den spát, a jak ho to vůbec netrápí..., vždyť po cestě se vše jistě vyřeší samo, hodných lidí je kolem hodně - jak v tomhle závidím polovině lidstva, která může takhle bezstarostně, osamoceně, brázdit neznámé končiny a nijak zvlášť se o sebe neobávat).
Zamiloval si Turecko a chtěl do Persie, ... nakonec prostě po stopách Hedvábné stezky (v úvodu je zmíněno, v kterých zemích byl předtím, jak dlouho, takže to nebyl jen mladický dobrodružný nápad odnikud, bez znalosti světa).
Je to prostě vyprávění, kresby hlavně lidí, barevné fotky s popisky, ale ne moc (zejména u zmíněných mimořádně úchvatných míst fotky nebývají).
Příliš velkolepá výprava je zbytečná a kontraproduktivní: kniha o téměř 600 stranách s velkými prázdnými okraji stran, tlustým křídovým papírem, přitom malým fontem (a ještě menším na modrém podkladu u vsuvek zeměpisných podrobností), se nedá skoro udržet v ruce, natož pořádně otevřít.
A ty hrubky ... jako první mne přímo uhodil do očí _vysutý_ most. Přitom na knihu mne upozornil sám autor v povídání na TV Noe, kde rozprávěl o novějších zážitcích ve východní Asii a líbilo se mi zajímavé, nepodbízivé, živé, a přitom pěkně spisovné vyjadřování...

cestina_s_linus
17.03.2024 4 z 5

Pokud nemáte odvahu se z ničeho nic sebrat a vydat se do světa, tak s touto knihou si to můžete zkusit. Autor nás bere do míst, která nejsou cílem cestovních kanceláří a zároveň jsou to právě tyto oblasti, kde nejlépe může návštěvník krajinu (a její lidi a kulturu) poznat.

Co se mi na knize líbilo:
- kvalitní provedení (pevná vazba, zabudovaná záložka, kvalitní papír)
- čtenáře zajímá, co se s cestovatelem bude dít na následující straně - knihu nebudete chtít odložit
- je zde tolika věcí z historie a geografie, že bych se nebála titul doporučit pedagogům, aby z tohto cvalíka vytáhli zajímavé střípky do svých hodin

Co mi na knize vadilo:
- jazyková úroveň - oku češtináře hrubky a překlepy neujdou. Jasně, autor to vypráví stylem - bavím se s kámošem - ale místy ty nepřesnosti komplikují čtení.

#spoluprace


Martule44
02.03.2024 3 z 5

Půjdu tak trochu proti proudu a nebude to kvůli stylu psaní, ale spíš směru, kterým se Martin vydal. Je to však pardubický rodák jako já a tak jsem tomu dala šanci, protože cestopisy zbožňuji. Stránky jsou doprovázeny pěknou kresbou i fotkami a dávám nahoru i palec za odvahu, že se právě do těchto zemí vydal a tím umožnil čtenářům poznat blíže nedoceněná místa.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracen na Hedvábné stezce v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Čína Hedvábná stezka

Autorovy knížky

2021  94%Ztracen na Hedvábné stezce