Ztracena v čase přehled

Ztracena v čase https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534332/bmid_ztracena-v-case-65f42d955de5c.jpg 4 17 17

Věčný příběh o lásce *** Kateřinu a Katku od sebe dělí čtyři sta let. Přesto se jednoho rána probudí v těle té druhé. Ocitají se v cizím prostředí, mezi naprosto neznámými lidmi. Kateřina se musí vyrovnat s nástrahami moderního světa, zatímco Katka zjišťuje, že se ocitla v 16. století po boku hulvátského a neotesaného manžela, který ji nenávidí. Povede se oběma ženám obstát v nové době? Či dokonce najít štěstí? Nebo se ještě rády vrátí ke svým původním životům?... celý text

Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Ztracena v čase , 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracena v čase. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Zmitko.m
včera 5 z 5

Jako čtenář historických příběhů a historie všeobecně jsem nemohl minout knihu Lucky Kunešové Ztracena v čase.. Ač nejsem přímo cílovka a knihy pro ženy většinou nečtu, tady mě hodně zaujala a ke knize přitáhla myšlenka, na níž je příběh postaven. Nápad prohodit dvě ženy v čase je podle mě velmi neotřelý a rozhodně lákavý. Samotného mě vždy zajímalo, jak se našinec dokáže vypořádat se strohým životem v dobách minulých anebo jak si bude připadat osoba z doby dávno minulé v našich časech. Lucka tyto dvě základní otázky spojila do velmi zajímavého příběhu.
Dále co oceňuji - odvaha pojmenovat obě hlavní hrdinky stejným jménem. Je jasné, že příběh si to žádal, ale můj strach, zda se mi obě ženy nebudou plést, se nakonec ukázala lichá. Vždy jsem se v příběhu perfektně orientoval a nikdy se mi nestalo, že bych, byť jen na chvíli, nevěděl, jakou linku čtu.
Líbilo se mi, jak se každá z Katek dokázala "naučit plavat ve vodě do které byla vhozena" a obě holky si dokázaly poradit s neznázemi, do kterých se nutně musely dostávat vzhledem ke svým dosavadním a zcela rozdílným životům.
Obě děvčata jsem si oblíbil a byl jsem skutečně zvědav, jak celý ten příběh dopadne.
A konec mě skutečně překvapil, osobně jsem čekal, že to dopadne úplně jinak.:-):-)

Kniha má kratší kapitoly, takže se mi četla poměrně rychle a téměř pravidelné střídání linek a časového období jí dodává překvapivou svěžest a rychlost.

Opravdu jsem si Ztracenou v čase užil a jsem si jistý, že i příště dám autorce šanci, aby mě překvapila svým dalším příběhem. :-)

lalela
včera 4 z 5

Trochu jednodušší příběh a jednodušší děj, ale jako oddychová knížka na nedělní odpoledne pěkná. Cením si toho, že autorka psala o historii zasvěceně, žádné výmysly. Trochu mě její knížka připomínala Rytíře ve zlaté zbroji, ale spíše to bylo tím tématem. V této knížce mi vadilo, že s hlavní dějovou linií se rozvíjí další příběh, ale ta druhotná dějová linie je uspěchaná a nerozvinutá, následně utnutá. Ale jinak chválím.


Martule44
14.05.2024 5 z 5

Pocity z této knihy by se daly popsat jednou větou, ale to bych ji ošidila. Jednak mě zaujala krásná, tajuplná obálka a protože se občas cítím sama ztracena v čase, věděla jsem, že se ponořím do stránek a neopustím je, dokud nebudu na té poslední.
Autorka si pohrála s osudy obou žen a já s nimi vše prožívala!
Krásně psané, poutavé a naprosto strhující!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracena v čase v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x