Ztracené dívky z Willowbrooku přehled
Ellen Marie Wiseman
Sage Wintersová vždycky věděla, že její sestra je trochu jiná, i když jsou jednovaječná dvojčata. Jako by citlivá Rosemary potřebovala větší ochranu před světem. Šest let po sestřině smrti ji šestnáctiletá Sage stále postrádá. Jejich matka zahynula při autonehodě a Sagein nevlastní otec Alan nesnáší tíhu odpovědnosti, o kterou nikdy nestál. Sage zjistí, že Alan skrývá šokující tajemství: Rosemary nezemřela. Byla umístěna do státní školy Willowbrook, kde byla až do doby, kdy se před několika dny ztratila. Sage o tajemném Willowbrooku moc neví, jen že jím místní rodiče hrozí neposlušným dětem. Tajně se tam vydává, odhodlaná Rosemary najít. Okamžitě je však mylně považována za svou sestru. To, co se dozví, jí změní život…... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
The Lost Girls of Willowbrook, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené dívky z Willowbrooku. Přihlašte se a napište ho.
Od této autorky jsem už četla Tmavé stěny Willardu a Sběratelku sirotků. Tato kniha mně z těchto tří přišla asi nejlepší. Jak už je u této autorky ale zvykem, nebylo to lehké čtení. Styl psaní mi sedl, příběh byl napínavý a čtivý, ale hodně pasáží bylo psychicky náročných na čtení. To, jakým způsobem ještě v poměrně nedávné minulosti fungovaly podobné ústavy, bylo hrozné a děsivé. Z příběhu přímo sálá bezmoc i nespravedlnost.
Pozitivně hodnotím detektivní zápletku, díky které byl příběh napínavý. V této knize je navíc jen jedna dějová linka a jen jedna hlavní hrdinka, takže děj dobře plyne.
Plný počet hvězdiček ale nakonec nedám, protože mi některé okamžiky přišly nelogické a trochu mi vadila i naivita a určitá zbrklost hlavní hrdinky. Dávám tedy 4 a půl hvězdičky.
Do ráje, Království obávaných a další knižní novinky (35. týden)
27.08.2023
Kniha Ztracené dívky z Willowbrooku v seznamech
vraždy psychiatrické léčebny tajemství dvojčata mentální postižení sestry historická místa duševní poruchy, duševní nemoci historické romány
2016 | Tmavé stěny Willardu |
2018 | Pro tvoje dobro |
2021 | Sběratelka sirotků |
2023 | Ztracené dívky z Willowbrooku |
2025 | Návrat do Coal River |
Ellen mě tím,co dokáže napsat,vždycky naprosto ohromí a já nemám slov...Tato kniha je toho opět důkazem a musím říct,že jsem sice ke konci měla dva,kteří by to mohli být,nejdřív opravdu ten jeden ale pak jsem si říkala,ne tenhle ne tam mi něco nesedí a několik desítek stran od konce to zase bylo,že by teda tento a ono...Běhal mi mráz po zádech,docela kniha!!